Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 5 of 5

Thread: Pentair Easy Touch 8 Remote Problems

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Clovis, CA
    Posts
    2

    Pentair Easy Touch 8 Remote Problems

    My remote turns on, but the buttons aren't working. When I go to the main box, I can only control the pool in service mode. Is the problem the remote, antenna, both, or what?

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad Jimrahbe's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Bedford, TX
    Posts
    9,265

    Re: Pentair Easy Touch 8 Remote Problems

    M,

    Welcome to TFP... A Great resource for all your pool questions...

    I have ScreenLogic, not the remotes, but below is how to reset your remote address originally posted by "Pool Clown"...

    "Try resetting the address.

    From the load center at the equipment:

    press menu.
    press up arrow (scroll) to settings, press select (right arrow)
    scroll to address and press the right arrow button.
    wait till display says "sending address".

    From the hand held unit:

    Do the same:
    press menu.
    press up arrow(scroll) to settings, press select (right arrow)
    scroll to address and press the right arrow button to lock on to the unique address that is being sent from the outdoor panel.
    wait until display says "found addressed".
    press the menu button to save and exit this mode.

    Now return to the outdoor panel:
    press the menu button 3 times to exit the "sending address" mode."


    What other symptoms do you have?

    1. In the Auto mode, does it still run all the schedules?
    2. Can you switch between Pool and Spa using the valve button on the panel
    3. Do the aux buttons work?
    4. Does the remote show any error messages?

    Thanks,

    Jim R.
    Finished in 2015 - 17K Gal, IG, 20' x 25' Almost Rectangular Pool, Pebble finish, three rockport water falls. Pentair Equipment: EasyTouch 4, IC40 SWG, 3 HP VS Pump, CCP520 Cartridge Filter.
    TF100 with SpeedStir and SampleSizer, ColorQ Pro 7, Dolphin Premier Robot Cleaner, added Screen Logic 2, added small 3 person Caldera Spa.

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Clovis, CA
    Posts
    2

    Re: Pentair Easy Touch 8 Remote Problems

    The auto mode works and runs the schedules for the filter pump, but not for anything else including the sweep. There are no error codes on the remote. I can work everything else including aux when I put it in service mode at the panel.

  4. Back To Top    #4
    Mod Squad Jimrahbe's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Bedford, TX
    Posts
    9,265

    Re: Pentair Easy Touch 8 Remote Problems

    M,

    I assume that you have already tried pushing the reset button on the main panel and turning off all the power going to the ET and then turning it back on...

    Sorry, but other than that, I can't be of much help...

    Looks like it might be time to call Pentair's help line.

    Let's see if some of our other members have any ideas..

    Jim R.
    Finished in 2015 - 17K Gal, IG, 20' x 25' Almost Rectangular Pool, Pebble finish, three rockport water falls. Pentair Equipment: EasyTouch 4, IC40 SWG, 3 HP VS Pump, CCP520 Cartridge Filter.
    TF100 with SpeedStir and SampleSizer, ColorQ Pro 7, Dolphin Premier Robot Cleaner, added Screen Logic 2, added small 3 person Caldera Spa.

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Spring, Texas
    Posts
    1

    Re: Pentair Easy Touch 8 Remote Problems

    My easytouch will not sync using the instructions. The remote shows address locked while searching. Is there something else I need to do to make it sink the IP address

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •