Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: DE not sticking

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Tulsa
    Posts
    1

    DE not sticking

    I'm having the same issue. The DE is not coating the grids, only in spots. I'm wondering if I have a problem with grease or oil?
    13k gal
    gunite
    Anthony Pools Apollo 40 DE Filter
    1hp pump

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad Jimrahbe's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Bedford, TX
    Posts
    9,265

    Re: DE not sticking

    Tulsa,

    Welcome to TFP... A Great resource for all your pool and filter questions...

    I doubt you have a grid issue... When you backwash or open your filter, the DE will often fall off at some places but not so much other places.

    How you add DE is important also...

    Fill a five gallon bucket with the amount of DE needed.. (Use two buckets if needed). Then add water from a hose. You will be amazed at how much water will still fit in the bucket.
    Stir into a very thin mixture. Turn on the pump (at least 2500 RPM) and slowly pour into the closest skimmer to the pad.

    Thanks for posting,

    Jim R.
    Finished in 2015 - 17K Gal, IG, 20' x 25' Almost Rectangular Pool, Pebble finish, three rockport water falls. Pentair Equipment: EasyTouch 4, IC40 SWG, 3 HP VS Pump, CCP520 Cartridge Filter.
    TF100 with SpeedStir and SampleSizer, ColorQ Pro 7, Dolphin Premier Robot Cleaner, added Screen Logic 2, added small 3 person Caldera Spa.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •