Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Pump not switching off

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Apr 2017
    Location
    The Woodlands, TX
    Posts
    2

    Pump not switching off

    I've read through a number of posts, and this seems to be a common problem but multiple possible causes.
    I have a Jandy Aqualink RS4 that is about 16 years old.
    I replaced the pump 3 weeks ago and now it won't cut off normally. I have to switch it on and off at the main breaker and have been doing this for 3 weeks. I hear a clicking sound when I switch from normal to service mode on the control panel. All the lights on the control panel and the inside panel work properly.
    I also replaced the water temp sensor and wire since I thought that might be the problem, but was not.
    I recall the pool guy saying he thought it was a relay, but I see some earlier posts that say it may be the breaker.
    I did notice the breaker was half tripped before I replaced the pump. So before I spend $75 for a relay, I'd like to hear from others if it is likely the relay, the fuse(s), or something else.

  2. Back To Top    #2

    Re: Pump not switching off

    Probably the relay. If you get overcurrent, you can get a spark where the contacts meet and the contacts get arc welded together.
    Support the site

    Trouble Free Pool is a free resource. The people who answer questions are volunteers. If you find the site to be a good resource, please consider making a donation to help support the site. Thanks.

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Apr 2017
    Location
    The Woodlands, TX
    Posts
    2

    Re: Pump not switching off

    I'll go ahead and try replacing it. Thank you.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •