Dolphin S300 Impeller 1 Overload

wayner

LifeTime Supporter
May 31, 2012
585
Toronto, ON
Pool Size
100000
Surface
Vinyl
Chlorine
Salt Water Generator
SWG Type
Jandy Aquapure 1400
My Dolphin hasn't been workng recently - when you turn it on it runs for a few seconds and then stops. When I connected to it via Bluetooth with my phone it gave me this error. I can drive the cleaner manually with the app, but it won't do the auto clean cycles.

I have checked it out and there doesn't seem to be hair or debris clogging it up. Anyone have any advice on how to try to fix it? What is Impeller 1?

FYI - the unit is about three years old now.
 

Jimrahbe

Mod Squad
TFP Expert
LifeTime Supporter
Jul 7, 2014
21,699
Bedford, TX
W,

Did you actually take a screwdriver and remove all the covers/plastic so that you could see the impeller?? The primary impeller issue is that hair, or something stringy, gets wrapped around the bottom of the impeller and won't let it run at full speed.

Thanks,

Jim R.
 

wayner

LifeTime Supporter
May 31, 2012
585
Toronto, ON
Pool Size
100000
Surface
Vinyl
Chlorine
Salt Water Generator
SWG Type
Jandy Aquapure 1400
Not yet as I am not sure what cover(s) to remove, and whether it is pried off or if you need to take out some screws first.
 

Jimrahbe

Mod Squad
TFP Expert
LifeTime Supporter
Jul 7, 2014
21,699
Bedford, TX
W,

My S200 manual has a detailed page that shows what needs to be done.. You need a phillips screwdriver..

Thanks,

Jim R.
 
Thread Status
Hello , There was no answer in this thread for more than 60 days.
It can take a long time to get an up-to-date response or contact with relevant users.