Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Pump Motor Shuts Off After 10 seconds

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2009
    Location
    NJ
    Posts
    21

    Pump Motor Shuts Off After 10 seconds

    I have an inground pool/spa with a 3/4 HP Pentair Whisperflow pump. Pump has worked fine everyday for years. Now, the pump motor will turn on for about 10 seconds and shut off before getting a prime. After it shuts off, it will not immediately turn back on - it will turn back on after a few minutes. The impeller does spin. I double checked the electrical connections on the pump and at the switch. Anyone have any ideas? TIA
    Jim
    Jim
    15k inground pool/spa
    3/4hp Whisperflow
    Cartridge filter (Hayward)
    Boostapal: http://www.boostapal.com/

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    May 2007
    Location
    South Central NJ
    Posts
    3,192

    Re: Pump Motor Shuts Off After 10 seconds

    Time for a motor and seal set. May not be the cheapest but it is easy and when the starter circuit fails, other stuff isn't far behind, like bearings, windings, etc...

    Scott
    Owner of - PoolGuyNJ LLC
    Expert Pool and Spa Repairs, Renovations, and Augmentation. Helping people decide what is the right gear for meeting their needs. Expectations Set, Expectations Met, No Surprises.

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    May 2009
    Location
    NJ
    Posts
    21

    Re: Pump Motor Shuts Off After 10 seconds

    Turns out the problem was a bad capacitor. Bought a new one and now all is well.
    Jim
    15k inground pool/spa
    3/4hp Whisperflow
    Cartridge filter (Hayward)
    Boostapal: http://www.boostapal.com/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •