Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 6 of 6

Thread: Our "new" hot tub

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Houston, TX
    Posts
    271

    Our "new" hot tub

    * No questions really, just wanted to share with everyone here. *

    As some of you already know, my wife and I got a used hot tub a little while back. For the tub, control pack, and 2 pumps, we paid $150. I had to get materials to build the frame, and had to replace the plumbing between the heater and the circ. pump. While I was at it, I put in a water hose bib to drain the tub since it didn't have one. This way, I can just hook up a hose and drain it wherever I want, without having to siphon the water out. For the tub and all materials, I paid at most $375. Not bad, huh?

    My fill water #s: (from water softener)

    FC - 0
    CC - 0
    TC - 0
    pH - 7.4
    Alk - 370
    CH - 0
    CYA - 0

    #s after balancing:

    FC - 4
    CC - 0
    TC - 4
    pH - 7.6
    Alk - 60
    CH - 140
    CYA - 40

    Here are some pics of the tub, the ones taken at night didn't come out well, but I tried.
    http://www.flickr.com/photos/47779136@N08/
    John

    24' round Vogue AGP 12,000 gal. Flotec AT251001-01 1HP pump, Hayward S310T2 sand filter, Aquarite SWG T-15
    TF-100 (found at TF Test Kits) with Speedstir and Samplesizer

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    North Central Texas
    Posts
    1,358

    Re: Our "new" hot tub

    Great news. Good job. Enjoy.
    1981, 25K, IG, Blue Plaster 1996, somewhat oval, widens a bit at shallow end, 1.5" pipes, 2" at Pad, 1 separate main drain, 1 skimmer, 4 returns + dedicated cleaner return, 10 ft deep end with very fast decline from shallow, Pentair Quad 80 DE, Pentair Intelliflo VF, 3/4 HP Booster Pump (equipment pad about 8 ft below top of pool), Challanger 3/4 Trash/Emergency Pump 120v, Polaris 280 (pressure), iRobot Verro cleaner (robotic), Aquabot Turbo (robotic), Jacuzzi Tracker 4X (vacuum) Pool Blaster (Buster), Two (2) PoolSkims, Solar Breeze (solar powered top skimmer) (beta to ver. 2, release date 2010), ColorSplash LED replacement bulb. Aries 550 gal separate spa, 2002 (our 3rd and BEST spa) , BBB-Bromine

  3. Back To Top    #3
    Alfred Beachport's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Alameda, CA, USA
    Posts
    36

    Re: Our "new" hot tub

    Very inviting! Congratulations.
    Cheers, Erik
    ----
    320 gallon Beachport San Clemente octagonal fiberglass spa, RayPak Versa 155B heater, Pentair Whisperflo WFE-4 1HP pump, Sta-Rite 100TX cartridge filter, Len Gordon FF1000 controller, Mariah blower
    Pristine Blue with 30ppm borax, bleach and MPS shock

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Houston, TX
    Posts
    271

    Re: Our "new" hot tub

    Well, last night the low speed contact switch in the control pack decided to **** out on me...

    That's what I get for bragging about getting a good deal!
    John

    24' round Vogue AGP 12,000 gal. Flotec AT251001-01 1HP pump, Hayward S310T2 sand filter, Aquarite SWG T-15
    TF-100 (found at TF Test Kits) with Speedstir and Samplesizer

  5. Back To Top    #5
    Alfred Beachport's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Alameda, CA, USA
    Posts
    36

    Re: Our "new" hot tub

    Not unusual for a piece of equipment that's sat unused for a while to have lingering glitches once it's up and running again.

    It'll settle down....
    Cheers, Erik
    ----
    320 gallon Beachport San Clemente octagonal fiberglass spa, RayPak Versa 155B heater, Pentair Whisperflo WFE-4 1HP pump, Sta-Rite 100TX cartridge filter, Len Gordon FF1000 controller, Mariah blower
    Pristine Blue with 30ppm borax, bleach and MPS shock

  6. Back To Top    #6

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Houston, TX
    Posts
    271

    Re: Our "new" hot tub

    I just went ahead and disconnected the switch, because I was testing all of the switches in the pack (with the pump disconnected, of course) and found that when the low speed engages, the high does not shut off. Mmm, crispy pump! I already have to replace one pump, I'd rather not make it both.
    John

    24' round Vogue AGP 12,000 gal. Flotec AT251001-01 1HP pump, Hayward S310T2 sand filter, Aquarite SWG T-15
    TF-100 (found at TF Test Kits) with Speedstir and Samplesizer

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •