Recent content by wantang88

  1. W

    Booster pump won’t start

    Hi Dean, thanks very much for the suggestion. The dolphin robot looks great.
  2. W

    Booster pump won’t start

    Thanks everyone for your suggestions. I will try turning the motor by hand. If the motor is dead, I will be interested in upgrading to a robot. I think I will do it sooner or later. Could you please provide more details on this? Thanks very much!
  3. W

    Booster pump won’t start

    I changed my main pump to variable speed a couple of months ago and it is working great. However, now my booster pump stopped working. It won’t start when I turn it on; I can only hear some humming sound. I replaced the capacitor with a new one, but still the same. Is the pump dead? This is a...
  4. W

    No ground wire to the motor

    Thanks very much for offering your help! I figured it out and replaced the variable speed motor. Thanks again!
  5. W

    No ground wire to the motor

    It is 240V. The white wire connected to power supply, so I guess both the white wire and the wire connected to terminal 3 are hot wire? Thanks.
  6. W

    No ground wire to the motor

    That green wire goes to the salt generator, and it connected with the blue wire in the yellow wire nut. The blue wire is connected to a bare wire in the box next to it. Wires at terminals 1 (white one) and 3 are connected to the power supply.
  7. W

    No ground wire to the motor

    Thanks very much for the suggestion. I do pay attention to it and trim around the boxes. Maybe I should cut it more to make the boxes clear. Thanks again.
  8. W

    No ground wire to the motor

    I think from where the blue wire is connected, and then go together with the other two wires in the tube to the pump. Any problem? Thanks.
  9. W

    No ground wire to the motor

    Thanks very much, Allen. The box has letters 101R there, so it confused me. Now I understand the wiring. The two red wires and the green one go left to the salt generator. Five wires to the right. The two connected to terminals 2 and 4 go to the pump, and the other three (the blue wire, and the...
  10. W

    No ground wire to the motor

    Yes, I have it for about 5 years and it always works with no problems. How should the terminals be connected? I found a manual online http://waterheatertimer.org/pdf/Intermatic-T101R201-instruction-manual.pdf. But the diagram has only A, 1, and 2. How are they corresponded with the terminals...
  11. W

    No ground wire to the motor

    Thanks everyone for your advises. I think the blue wire is incorrectly used as a ground wire. I will ask an electrician to make it 100% sure. Thanks.
  12. W

    No ground wire to the motor

    The blue wire is connected to bare wire in the next timer box (see the last picture). The two boxes are side by side, so the blue wire is only less than 10 inch long.
  13. W

    No ground wire to the motor

    Yes, I guess so too. It looks that the other end goes to the timer box of the booster pump, and then to the power supply. I attached a picture for the wiring of the other timer box. Looks the green wire is connected to the naked wire in the picture. Does it sound like ground wire? Thanks very much!
  14. IMG_20210328_194921.jpg

    IMG_20210328_194921.jpg

  15. W

    No ground wire to the motor

    I attached two pictures for timer box.