Recent content by Tyrone Shuz

  1. T

    Aquabot Fury Li'l Bravo propeller spins but robot doesn't move

    Is the main motor shot? There was some shmutz around the tread/axles, but after clearing it out, still no movement.
  2. T

    SALT READS "0" and won't reset!

    Here are the photos. The fuse looks clean, though was hard to get a picture. No burnt areas.
  3. IMG_0644.JPG

    IMG_0644.JPG

  4. IMG_0645.JPG

    IMG_0645.JPG

  5. T

    SALT READS "0" and won't reset!

    Fuse can't be bad or the Power LED would be off, at least that's my understanding.
  6. T

    SALT READS "0" and won't reset!

    Moved Auto to Off: Salt = 0 temp 74 volt 31.6, curr. 0 57% instant salt = -0 AL-0 r1.59 cell type T-15 Moved back to Auto ALL SAME but voltage read 31.3 OFF for 1 minute all the same 31.3 voltage CELL 940T ser. no beginning with 4E20175 Display Box ser. no. beginning with 4A20176 Salt test is...
  7. T

    SALT READS "0" and won't reset!

    Aqua-Rite 940T less than a year old. We've had a lot of rain but as of 4 days ago or so there was 3800ppm salt. The display has always read below what the drop tests indicate. But yesterday it read 700, then 400, and now today 0. What could be wrong?
  8. T

    small drip out the backwash pipe

    The pool guy said getting the spider gasket out could take a couple hours, he'd done two recently, one taking over an hour, the other 2.5 hrs. He replaced the top assembly with the O-ring and handle, I did buy the spider gasket and he left it sealed in its package with me so if it needs doing...
  9. T

    small drip out the backwash pipe

    So the gasket must have seated itself because now everything is fine, the pressure level is perfect and I don't see a drip from the backwash hose. I didn't try the recirculate feature because the guy already ordered the parts. I haven't had any work done on this MPV (that I recall) and it's...
  10. T

    small drip out the backwash pipe

    Thanks a million. This may be above my pay grade but at least I won't be automatically convinced to buy a new MPV.
  11. T

    small drip out the backwash pipe

    Pentair multiport valve, old. I noticed during startup I tried to use the recirculate function (I rarely used this in the past but converted to SWG last summer and they say get the water close before turning it on)--and I got a small stream of water out the backwash pipe. So I didn't...
  12. T

    Low Pressure reading; also low salt reading

    I have it on its own timer--it shuts off before the pump does and comes on after the pump comes on.
  13. T

    Low Pressure reading; also low salt reading

    They may be related? Pump and Skimmer baskets clear--no bubbles out of the return--I do the pressure gauge rotate--water comes out in about 1 second. Shut off the main drain still low pressure. There is a small occasional drip from the backwash line. Aqua-Rite salt level reads...
  14. T

    Extremely High Salt Reading on Aqua-Rite 940 system

    Yes it's a 940T. I've had the robot do the pool several times. The readings now match at 2500. By that number I need two bags (would bring it to 3100 or so). The Taylor strip test, by my eye reads in the 3000 range. If the machine says 2300 or less it will stop producing chlorine so if they...