Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 8 of 8

Thread: My AutoPilot has lost it's mind!!

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2007
    Location
    Round Rock, TX
    Posts
    525

    My AutoPilot has lost it's mind!!

    I went and took at look at my AutoPilot control box today and it is way messed up.

    It appears to be speaking German, the cell is set to SC = 392, and it is in "shock" mode. If I hit the boost button it says "super shock".

    I tried to go into the install menu to reconfigure, but could not read anything it said.

    Is there a way to reset this thing, as I don't want to learn German or whatever language it is speaking now.

    thanks,
    David
    15,500 gal, inground gunite pool with 7 ft spa, 2 speed pump 2hp/.33hp, 3/4 hp booster pump, Intermatic P1353 timer, AutoPilot SC-48, Sand filter with ZeoBest, Heater, that I never use . . .

  2. Back To Top    #2

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    May 2007
    Location
    Round Rock, TX
    Posts
    525

    Re: My AutoPilot has lost it's mind!!

    I did power cycle it, but that did not help.

    thanks,
    15,500 gal, inground gunite pool with 7 ft spa, 2 speed pump 2hp/.33hp, 3/4 hp booster pump, Intermatic P1353 timer, AutoPilot SC-48, Sand filter with ZeoBest, Heater, that I never use . . .

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    874

    Re: My AutoPilot has lost it's mind!!

    Well i could translate messages to English for you if that's any help, otherwise you would have to wait for Poolsean

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ft Lauderdale, Florida
    Posts
    1,455

    Re: My AutoPilot has lost it's mind!!

    Power surge or lightning strikes lately? For whatever reason, it seems as though it jumped to a different language.

    Press MENU...it goes to TEST POOL PILOT.
    Press the UP arrow button. That should take it to OWNER OPTIONS.
    Press SELECT, this should take you to SELECT LANGUAGE.
    Press SELECT, then arrow UP or DOWN until you see ENGLISH.
    Press SELECT.
    Let it default back to the normal display. It SHOULD be back to English.
    Sean Assam - Sean@teamhorner.com
    National Accounts and Commercial Products Manager
    AquaCal Heat Pumps www.aquacal.com
    AutoPilot Salt Chlorine Generators www.autopilot.com

  6. Back To Top    #6

    Join Date
    May 2007
    Location
    Round Rock, TX
    Posts
    525

    Re: My AutoPilot has lost it's mind!!

    OK I tried this and here is what I see.

    As soon as I press MENU I see EXTERNAL TIMER on the top line of the display. Others are on the second line

    Press MENU ... it went to TEST POOL PILOT
    Press UP ... See Choix Fonction
    Press UP ... See Eignes Menu
    Press UP ... See Wartungsmenu
    Press UP ... back to TEST POOL PILOT

    um, where now?

    thanks,
    15,500 gal, inground gunite pool with 7 ft spa, 2 speed pump 2hp/.33hp, 3/4 hp booster pump, Intermatic P1353 timer, AutoPilot SC-48, Sand filter with ZeoBest, Heater, that I never use . . .

  7. Back To Top    #7
    tootie's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    NC
    Posts
    46

    Re: My AutoPilot has lost it's mind!!

    Quote Originally Posted by lovingHDTV
    OK I tried this and here is what I see.

    As soon as I press MENU I see EXTERNAL TIMER on the top line of the display. Others are on the second line

    Press MENU ... it went to TEST POOL PILOT
    Press UP ... See Choix Fonction
    = Choix, never knew this is a german word, sounds more like french..

    Press UP ... See Eignes Menu
    Owners Option


    Press UP ... See Wartungsmenu
    Servicing Option

    Press UP ... back to TEST POOL PILOT

    um, where now?

    thanks,
    I don't know if that's of any help, but sure hope you can figure it out soon..I cross my fingers

    Margit
    24' x52" Intex metal frame
    Pentair sand dollar SD60
    Original pump 2500gph

    "5 years of BBB, and loving it"

  8. Back To Top    #8

    Join Date
    May 2007
    Location
    Round Rock, TX
    Posts
    525

    Re: My AutoPilot has lost it's mind!!

    I called Tech Support and they tried walking me through changing the language, but it appears to be more broken than that. They are sending a tech out to fix it. Luckily it is still under warranty.
    15,500 gal, inground gunite pool with 7 ft spa, 2 speed pump 2hp/.33hp, 3/4 hp booster pump, Intermatic P1353 timer, AutoPilot SC-48, Sand filter with ZeoBest, Heater, that I never use . . .

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •