Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 4 of 4

Thread: Hot springs vanguard no power kind of

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2017
    Location
    waynesburg
    Posts
    1

    Hot springs vanguard no power kind of

    I have a hot springs Vanguard. I did a water change and clean the tub. Refilled the tub and flipped the 20 and 30 amp breaker to restart the tub and now the only thing that is working is the recirculation pump. I took off the IQ 2020 panel and noticed the bus status light is green and when first powering on the Lim Ok light is green. After about 10 seconds the lim oK light goes out and the controlled unplugged light turns red. Prior to the water change everything worked the way it should. Anyone have any suggestions?

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad Texas Splash's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    South-Central Texas, Marion/San Antonio
    Posts
    17,326

    Re: Hot springs vanguard no power kind of

    Hello there Rich and welcome to TFP! Have you had any luck on your issue yet? I don't have a Vanguard so I can't personally relate to your issue, but perhaps others do. I'm hoping this to get your thread to the top of the forum front page will help. Feel free to reply back to keep it visible if you haven't already resolved your problem. At the very least, as a new member, I wanted to ensure you knew we weren't ignoring you, just giving your post some time to be read by someone who may be able to help.

    Enjoy the rest of your weekend.
    Pat (a.k.a. Texas Splash) ~ My Pool: Viking Fiberglass; 17,888 Gal; Waterway Supreme 2-sp/2-hp pump; Hayward Ctg filter; TF-100 w/ Speed Stir
    Vital Links: POOL SCHOOL, RECOMMENDED LEVELS, RECOMMENDED CHEMICALS, Poolmath Calculator, SLAM, Chlorine/CYA CHART.
    If you enjoyed your TFP experience, please consider donating to Support TFP!

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Grand Prairie TX
    Posts
    50

    Re: Hot springs vanguard no power kind of

    Check this link which I just found because I refilled my Aria model. See 2.B., which I never knew about or have in my owner docs. They specify flipping breakers in certain order with running jets in between.
    Hope it helps.
    Hot Tub Start-Up Refill - Northwoods Hot Spring Spas - Michigan
    19x32 Freeform Gunite IG pool, 14,500 gallons, 3.5 x 5 x 4, 313 sq ft decking, AquaBright(Blue Mist), 2.0 HP Jandy EPump,Cleaner Booster pump, CV 460 SqFt Jandy Cartridge filter, Aqualink w/PDA, Fusion-Salt System, 2 LED, Jandy Heat/Cool Pump 140K BT, Polaris 3900 w/Pump My Build

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Chula Vista, ca
    Posts
    26

    Re: Hot springs vanguard no power kind of

    Thanks for that tip on the order to flip the breakers.
    Hotspring Grandee NXT, ACE SWCG and Dichlor/Bleach method combined, 450 gal, K-2006 and K-1766.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •