Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 9 of 9

Thread: Aqualogic Losing Time?

  1. Back To Top    #1
    tagprod's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Tomball, Texas
    Posts
    489

    Aqualogic Losing Time?

    The time setting on my aqualogic control panel keeps changing
    It's hard to get the pumps to run at the right time when the time keeps changing any ideas?
    Brian
    20K IG Gunite w/ raised 7ft spillover spa. 1.5 HP Hayward Northstar pump 425 sq ft Hayward cartridge filter, Colorlogic lights AquaRite SWG AquaLogic PS-8 control
    1hp pump for sheer descent

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad Bama Rambler's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SouthWest Alabama
    Posts
    22,349

    Re: Aqualogic Losing Time?

    I'd call Hayward and see what they say. I don't see a reference to one in the manual but a lot of units have a battery backup for the time and if that little battery gets low it throws the timeclock off.
    Dave J. TFP Moderator
    24' x 52" Round AGP. 2hp/¼hp SPL Power-Flo 2-speed pump. 200sqft Waterway Cartridge Filter. 45MHP2(3GPD) Stenner Peristaltic Pump
    Pool School ----- Pool Math ----- TF-Test Kit

  3. Back To Top    #3
    tagprod's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Tomball, Texas
    Posts
    489

    Re: Aqualogic Losing Time?

    Yeah, I think I will do that. I searched TFP and didn't see anything so I thought this was a weird thing. I will update my findings
    Brian
    20K IG Gunite w/ raised 7ft spillover spa. 1.5 HP Hayward Northstar pump 425 sq ft Hayward cartridge filter, Colorlogic lights AquaRite SWG AquaLogic PS-8 control
    1hp pump for sheer descent

  4. Back To Top    #4
    tagprod's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Tomball, Texas
    Posts
    489

    Re: Aqualogic Losing Time?

    According to Hayward, my problem is indicative of a bad board - need to replace it.
    Brian
    20K IG Gunite w/ raised 7ft spillover spa. 1.5 HP Hayward Northstar pump 425 sq ft Hayward cartridge filter, Colorlogic lights AquaRite SWG AquaLogic PS-8 control
    1hp pump for sheer descent

  5. Back To Top    #5
    Mod Squad jblizzle's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Tucson, AZ
    Posts
    37,389

    Re: Aqualogic Losing Time?

    That is pretty disappointing that the clock can go bad and require a new board ... wonder if there is an easy fix like the current limiter (which Hayward also recommends a new board)
    Jason, TFP Moderator
    18k IG pebblesheen pool, Hayward ProLogic P4 w/ T-15 SWG, Pentair 1HP 2-speed Superflo, Hayward 6020 DE filter
    500 sqft Heliocol solar panels, ThePoolCleaner, TF-100 test kit w/ SpeedStir
    Pool School + Test Kit + PoolMath = A TROUBLE FREE POOL
    If you found TFP helpful and we saved you money ... Become a TFP Supporter!

  6. Back To Top    #6
    mas985's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Pleasanton, CA
    Posts
    11,490

    Re: Aqualogic Losing Time?

    Quote Originally Posted by tagprod
    According to Hayward, my problem is indicative of a bad board - need to replace it.
    How much time are you losing? Mine loses a few minutes over the month but it really isn't a bit deal. I just don't think the units keep time very well and I am not sure it would improve with a new board.
    Mark
    Hydraulics 101; Pump Ed 101; Pump/Pool Spreadsheets; Pump Run Time Study; DIY Acid Dosing; DIY Cover Roller
    18'x36' 20k plaster, MaxFlo SP2303VSP, Aqualogic PS8 SWCG, 420 sq-ft Cartridge, Solar, 6 jet spa, 1 HP jet pump, 400k BTU NG Heater

  7. Back To Top    #7
    tagprod's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Tomball, Texas
    Posts
    489

    Re: Aqualogic Losing Time?

    6 to 12 hours in a day or two.
    Brian
    20K IG Gunite w/ raised 7ft spillover spa. 1.5 HP Hayward Northstar pump 425 sq ft Hayward cartridge filter, Colorlogic lights AquaRite SWG AquaLogic PS-8 control
    1hp pump for sheer descent

  8. Back To Top    #8
    mas985's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Pleasanton, CA
    Posts
    11,490

    Re: Aqualogic Losing Time?

    Yea, that's not normal. I would check the solder joints on the board since that seems to be the biggest issue with the Goldline units.
    Mark
    Hydraulics 101; Pump Ed 101; Pump/Pool Spreadsheets; Pump Run Time Study; DIY Acid Dosing; DIY Cover Roller
    18'x36' 20k plaster, MaxFlo SP2303VSP, Aqualogic PS8 SWCG, 420 sq-ft Cartridge, Solar, 6 jet spa, 1 HP jet pump, 400k BTU NG Heater

  9. Back To Top    #9
    tagprod's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Tomball, Texas
    Posts
    489

    Re: Aqualogic Losing Time?

    Got it swapped. Hardest part was paying for it
    Brian
    20K IG Gunite w/ raised 7ft spillover spa. 1.5 HP Hayward Northstar pump 425 sq ft Hayward cartridge filter, Colorlogic lights AquaRite SWG AquaLogic PS-8 control
    1hp pump for sheer descent

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •