Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Brand New IG Pool Filled, No Pump Installed

  1. Back To Top    #1

    Brand New IG Pool Filled, No Pump Installed

    Our brand new IG pool with pebble tec poured on Fri. and acid washed on Sat does not even have a pump and filter installed yet. Our builder has let things get a little bit out of order.
    We were supposed to have everthing up and running by now, but instead we have had a full pool since 3:00pm Sun. and the water is just sitting stagnant in 95 degree weather and it has rained. We were unable to reach our PB today How long can this water sit with no chemicals and no circulation before the pebble tec is damaged?

  2. Back To Top    #2
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Silver Spring, MD
    Posts
    37,887

    Re: Brand New IG Pool Filled, No Pump Installed

    Welcome to TFP!

    You will get algae fairly quickly but it will take a number of days before there is a risk of the pebble tek being damaged.
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

  3. Back To Top    #3

    Re: Brand New IG Pool Filled, No Pump Installed

    Thanks for the reply. I won't get too worried yet then. Hopefully they'll be here first thing in the morning to get this thing going.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •