Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 5 of 5

Thread: Wiring???

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Apr 2014
    Location
    FL
    Posts
    9

    Wiring???

    Can anyone tell me where the red, green, blue

    *****NEW PROBLEM AT BOTTOM OF PAGE*****

  2. Back To Top    #2
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Silver Spring, MD
    Posts
    37,879

    Re: Wiring???

    Green connects to the chassis ground screw. This is below the yellow wire and labeled GRD.

    One of red and blue connects to each of the "line" locations in the diagram (either one to either location). Those two locations are both terminals between yellow and black wires (one at either end of the yellow and black wires).
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Apr 2014
    Location
    FL
    Posts
    9

    Re: Wiring???

    Thanks.

    Does that mean that one connects in between the yellow and black on the variable speed switch and one connects between the yellow and black on the motor? And does it matter which connects where?

  4. Back To Top    #4
    Isaac-1's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    SW Louisiana
    Posts
    6,711

    Re: Wiring???

    Yes, assuming the other ends of those red and blue wires is at the L1 and L2 terminals on your timer or breaker The green wire should have a ring terminal on it not a push on blade terminal for safety reasons, and goes to the ground screw seen just under the green wire where it arches in the photo.
    Indoor 20x40 35,000 gallon vinyl pool with 1.5 HP 2 speed Jandy FloPro pump, Hayward EC75 Perflex DE filter, 11 4x12 Techno-Solis solar panels w/ Aquasolar controller, Aquabot Turbo T Robot Cleaner. Also LMI metering chlorine dispenser pump and HotSpring Jetsetter
    I use and endorse TFtestKits TF-100 from http://tftestkits.net
    ~Remember TFP counts on your donations to keep this site ad free~

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    Apr 2014
    Location
    FL
    Posts
    9

    Re: Wiring???

    Started up and it ran for a couple of hours then just stopped?
    Could I have damaged it if the red and blue wires were out of order?
    Is there a reset anywhere or is the motor done?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •