Timer not working

simonoaks

LifeTime Supporter
May 28, 2015
318
Juno Beach , Florida
Hi, just noticed my pump is running 24 hrs. When I look at the time wheel , it seems it is not rotating and therefore not hitting the on/off switch. when I turn the pump off, I can hear it making that subtle clicking sound, but it is obviously not turning.
Any one had this issue before and know a fix ?
Is it easy to install? I have 3 cable pipes going into it:
1. power from main on/off junction box
2. aquabrite control box
3. pump.
Can you get digital ones, or only mechanical ones, which brands are best ? thx
 

simonoaks

LifeTime Supporter
May 28, 2015
318
Juno Beach , Florida
Hi, just noticed my pump is running 24 hrs. When I look at the time wheel , it seems it is not rotating and therefore not hitting the on/off switch. when I turn the pump off, I can hear it making that subtle clicking sound, but it is obviously not turning.
Any one had this issue before and know a fix ?
Is it easy to install? I have 3 cable pipes going into it:
1. power from main on/off junction box
2. aquabrite control box
3. pump.
Can you get digital ones, or only mechanical ones, which brands are best ? thx
I figured it out - I took it out the case it the plastic cogs are not turning, so it seems the electric motor has gone. Looks like you can just buy a replacement motor. Easy ! (hopefully lol)
 
  • Like
Reactions: mknauss
Thread Status
Hello , This is an inactive thread. Any new postings here are unlikely to be seen or responded to by other members. You will get much more visibility by Starting A New Thread