Pentair Intellichlor IC-40 proble

photon29

Member
Jun 27, 2009
16
Help, I recently took out the SWG cell and went thru the cleaning process as written per instruction. The SWG is about 4 month old.
After re-inserting the cell, there was no power to the cell.
So I checked the fuse and it was blown, went out and bought 4 new fuses, 250v 10amp from Radio Shack.
However, upon replacement , the fuse was immediately blown.
Any suggestion as to what is the problem.

Thank you in advance for you help.
 

photon29

Member
Jun 27, 2009
16
I called Pentair Tech Support. They told me to call an electrician to measure the current across the power center. What a bunch of crock , please make note next time when you shop for equipment. This is the kind of service you get from Pentair.
 

Bama Rambler

Mod Squad
TFP Expert
LifeTime Supporter
Jun 22, 2009
22,969
SouthWest Alabama
What was the current across the power center when you had it checked?
What was the voltage?
Are you sure the cell and/or cable isn't shorted?
 

Pool Clown

In The Industry
Sep 5, 2008
1,855
Silicon Valley, CA
photon29 said:
I called Pentair Tech Support. They told me to call an electrician to measure the current across the power center. What a bunch of crock , please make note next time when you shop for equipment. This is the kind of service you get from Pentair.
So what would you rather they say, measure the current yourself? They don't know if you are competent to perform such a test. That test is one you can get into trouble fast with. So they were just covering themselves.

Agreed, they should have offered a warranty station. You did tell them it is less than a year, yes? I would call again, and suggest a warranty station come out for a visit.