Pentair Heater, E01. Replaced thermister...no change

Tom Minahan

Member
Nov 23, 2014
11
Corona, ca
Can't seem to diagnosis this one. Changed the thermister for Error 01 (found on prior thread, THANK YOU), but next start up: tripped a breaker....reset and now the error is back...
Below are pictures of the back of the control panel (LED 7 and LED 11 on)
and a screen shots of a start up video
Where do I go?
IMG_4592.jpegIMG_4591.jpegScreen Shot 2021-01-30 at 8.55.19 AM.pngScreen Shot 2021-01-30 at 8.55.33 AM.pngScreen Shot 2021-01-30 at 8.55.43 AM.pngScreen Shot 2021-01-30 at 8.56.14 AM.png
 

ajw22

Gold Supporter
TFP Guide
Jul 21, 2013
23,633
Northern NJ
Pool Size
35000
Surface
Plaster
Chlorine
Salt Water Generator
SWG Type
Pentair Intellichlor IC-60
Where did you get the replacement thermistor from? Is it a genuine Pentair part?

Did you test the thermistor using a multimeter?


Did you check the continuity of the wiring from the thermistor to the main board?

Connect a 10K resistor to the board where the thermistor wires connect. If you still get the E01 then the board is defective.

 

JamesW

TFP Expert
Mar 2, 2011
23,199
The following are the LEDs:

1.....PS (Pressure Switch)
2.....HLS (High Limit Switch)
3.....SFS (Stack Flue Sensor)
4.....AFS (Air Flow Switch)
5.....AGS (Automatic Gas Shutoff).
6.....Service System
7.....Thermistor
8.....Heating
9.....Pool On
10...Spa On
11...Service Heater.


It might be a bad thermistor, bad wiring or maybe a bad circuit board.
 
Thread Status
Hello , There was no answer in this thread for more than 60 days.
It can take a long time to get an up-to-date response or contact with relevant users.