New Raypak 5450 heat pump...worked for a day, now high pressure trip/lockout

jaxsully

New member
Apr 24, 2020
4
Florida
Actually, I decided it would just be easier to program my VSP not to go to the highest setting - lower the GPM to reduce the pressure.
 

Razrbak

Member
Jun 25, 2016
18
Bentonville, AR
Good to hear they were able to get it fixed. I just had a Raypak 8450ti-e-hc installed and it's doing the exact same thing. Waiting to call Raypak in the morning...
 

mattwm

Member
May 15, 2015
19
MA
Has anyone else had any luck getting this fixed? A buddy of mine just had his 6450 installed and the same thing is happening. He spoke to Raypak and was told 99% of time it's a water flow problem. Thing is, it's happening with his 2 speed pump on both low and high speed. They told him to play with the bypass to find the sweet spot.
 

monkeysocks

Bronze Supporter
Mar 10, 2018
67
Loveland, CO
Raypak told us the same about water pressure, I have variable speed pump and it trips hi pressure at any rpm. Had the hi pressure switch replaced and r410 checked outat correct psi hi and low. Multiple companies out to look at it but no fault to be found.

It keeps my water toasty warm all the same, though it might be damaging to it I suppose. Love the thing other than this headache.
 
  • Like
Reactions: mattwm

jacktoth

New member
Dec 17, 2017
4
Pine Ridge, FL
Has anyone had successful resolution from Raypak on the high pressure error message ?

I just installed the 6450ti and it will run for various lengths of time (7 minutes, 15 minutes, etc.) and then throw the high pressure error message and shut down compressor. I can push the up/down buttons and compressors starts but almost immediately throws the same message and compressors shuts down. If I wait a few minutes and turn power off and back on for entire unit it will starts running for the various amount of time until same message high pressure error again. I am only running a 1 1/2 horsepower pump and measure about 17 psi at filter top. It did run for a while and heat the water to 80 degrees from 57 before I finally gave up and shut it down.

thanks to all for your assistance.
 

jacktoth

New member
Dec 17, 2017
4
Pine Ridge, FL
Spoke to Raypak this morning and he said overcharge of refrigerant at factory and sounded like a common issue. Local service guy due here shortly so we will see what he does and I'll report here.
 
Thread Status
Hello , There was no answer in this thread for more than 60 days.
It can take a long time to get an up-to-date response or contact with relevant users.