Intellicenter Install Disaster

Solocup

Member
Jan 14, 2022
7
South Hampton, PA
What a disaster, I ordered i10PSIC40 and had the pool guy that installed VSF pump last year do the install while I was out of town taking care of my dad.

Issues:
No connection to Wifi. (I can go to intellicenter2 website and see my pool but cannot use smart devices within house to operate).

Programing: I gave him list of automation and what I have is just basic functionality Pool comes on at 8 am and shutoff @ 8 pm. Do not see my water heater or any programing for fountain etc. I would appreciate if i can get input on how to best program the system. Payed him to open the pool and what I got was pool cover off, stored on the side. Insult to injury took the old valves and the Compool system which I told him to leave behind, specially the valves as they are compatible with the system.

List of Functions

Pool
Spa
Spillover
Tanning Ledge
Waterfall (Waterway SVL56)
Polaris Cleaner (Booster Pump)
Air Blower (Waterway SVL56)
Gas Heater
Pentair Intellibrite Pool and Spa lights.

Also, I noticed Spa is draining into the pool after pump shuts down at night. Attached are some pictures of the install and programing. Nothing is marked so I spent today tracing wires to figure out positions in main board. Here is what I came up with.

FTR: VSF Pump / Water Heater
AUX1: Polaris Cleaner Pump
AUX2: Not sure either SPA or Water Fall
AUX3: Not sure either SPA or Water Fall
AUX4: Blower
AUX5: Port1 GFCI outlet & Light Port 2 is Jumped to Aux6 Port 1
AUX6: Light Port 2.

New pool owner with old pool.








20220412_193228.jpg



Screen Shot 2022-04-12 at 8.52.01 PM.png


Screen Shot 2022-04-12 at 8.52.01 PM.png


Screen Shot 2022-04-12 at 8.51.20 PM.png


Screen Shot 2022-04-12 at 8.49.56 PM.png


Screen Shot 2022-04-12 at 8.49.03 PM.png


Screen Shot 2022-04-12 at 8.47.11 PM.png


Screen Shot 2022-04-12 at 8.48.08 PM.png
 

Jimrahbe

Mod Squad
TFP Expert
LifeTime Supporter
Jul 7, 2014
27,085
Bedford, TX
Solo,

None of your screenshots show up for me..

Show some pics of the inside of your IntelliCenter so we can see the circuit breakers and the relays.

Also show us several pics of your equipment pad so we have an idea of how things are connected.

You IntelliFlo pump should get constant AC power, it should not be wired to the "load" side of the pump/filter relay. It is ok to have it connected to the line of the relay, where there is constant AC power, but not the load side, which is turned on and off by the relay.

You would not normally use an Aux relay for the Spa, unless you have a separate spa pump.

We have plenty of IntelliCenter owners that can get you pointed in the right direction.

Thanks,

Jim R.
 

Solocup

Member
Jan 14, 2022
7
South Hampton, PA
Jim,
I will take more pictures tomorrow morning but here are few.
 

Attachments

  • 20220414_085310.jpg
    20220414_085310.jpg
    836.9 KB · Views: 18
  • 20220414_085233.jpg
    20220414_085233.jpg
    792 KB · Views: 18
  • 20220414_085218.jpg
    20220414_085218.jpg
    668 KB · Views: 15
  • 20220414_123129.jpg
    20220414_123129.jpg
    753.6 KB · Views: 13
  • 20220414_123141.jpg
    20220414_123141.jpg
    656.8 KB · Views: 12
  • 20220414_123200.jpg
    20220414_123200.jpg
    671.8 KB · Views: 17
Thread Status
Hello , This is an inactive thread. Any new postings here are unlikely to be seen or responded to by other members. You will get much more visibility by Starting A New Thread