Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: CLOUDY MESS AFTER STAIN REMOVAL

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2008
    Location
    Houston, TX
    Posts
    1

    CLOUDY MESS AFTER STAIN REMOVAL


    Hi there! My First Post! I am new to the forum and have used it many times in the past when I had something I could not fix.... Last weekend I started the stain removal process. I have done everything correctly (so I thought ) and just as the stains started to lighten up I noticed the water beginning to cloud (within 4 hours) I had put in 2 lbs of ascorbic acid and 1 (33 oz)bottle of metal free (Natural Chemistry). I am running my filter 24/7 and backwashed it yesterday which did nothing to help. My water is blue and has teeny tiny white particles all in it.
    the pool is 18500 gallons
    My numbers are:
    CL- all of them... 0.0
    CH-390
    Alk-80
    PH-6.8
    I am frustrated as it took me almost a month to clear it on startup and buying a new sand filter.. I replastered last year and have the diamondbrite finish...
    Mike

    13,500 gallon AGP, 1-1/2hp pump 150# sand filter

  2. Back To Top    #2
    Guest
    The clouding is normal...the ascorbic acid destroys all you chlorine and you probably have the start of an algae bloom. Did you add a dose of polyquat 60 to help prevent it? All you can really do right now is keep adding enough chlorine to bring your FC up to about 3 ppm and add the polyquat. If you shock the stains will probably reappear.

    The cloudiness could also be in part from the metals dissolving into the water. That can occur also but since your chlorine is at 0 ppm I suspect that you might have the start of an algae bloom.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •