Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 5 of 5

Thread: No production from Jandy 1400 cell system

  1. Back To Top    #1

    No production from Jandy 1400 cell system

    Looks like I have the exact same problem as you. {Split off of this topic. JasonLion}

    No error codes, and no LEDs lit except Power LED, with an occasional 'Cell Reversing' lit.

    Don't know if you recall, but the LCD display shows 'wait' on the lower right and the manual doesn't say exactly what that means or what its doing.

    There is no FC and so I have been adding jugs of clorox for now, as the pool is turning green.

    You mentioned replacing pretty much everything, including plumbing?!

    You said further error codes, how did you finally get error codes to appear?

    Do I need to just buy a sensor? Or I need a whole new cell? I hope the control box and backboard is fine...

    Is it true that the Jandy warranty for the APURE1400 is 2 years? Mine is not yet 2 years old.

    Thanks.

  2. Back To Top    #2

    Jandy Aquapure 1400 LCD display shows 'wait' on lower right

    Topics Merged

    I have gone thru the manual, but it does not tell me what the 'wait' indicator on the LCD display means.

    What does 'wait' mean, exactly?

    Thank you.

  3. Back To Top    #3
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Silver Spring, MD
    Posts
    37,887

    Re: No production from Jandy 1400 cell system

    It is quite possible the SWG is working correctly, but you water chemistry has gotten out of whack. You should post a full set of water test results to help us narrow down what might be going wrong.
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ft Lauderdale, Florida
    Posts
    1,455

    Re: No production from Jandy 1400 cell system

    I would suggest anytime your Salt Chlorine Generator is not showing a normal display and is under warranty, gather your serial number and call the manufacturer for service. They would be able to tell you if you still have warranty coverage. Do you have the initial date of installation from the builder or did you purchase a house with the Jandy on the pool already? Some warranties only cover the original purchaser.

    A constant WAIT display is not normal, is it?
    You would be best also, to make sure your water chemistry is adjusted to proper parameters first, to avoid any reason for them to deny warranty claims.
    Sean Assam - Sean@teamhorner.com
    National Accounts and Commercial Products Manager
    AquaCal Heat Pumps www.aquacal.com
    AutoPilot Salt Chlorine Generators www.autopilot.com

  5. Back To Top    #5

    In the Industry
    Pool Clown's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Silicon Valley, CA
    Posts
    1,384

    Re: No production from Jandy 1400 cell system

    The "wait" display is what you get when the unit is first turned on "booting up" It should last for 4 min, then either go into cell reversing or cell on. Depending on what your percentage is set to, you may get a cell resting light as well. If your water temp is < 50 degrees, Chlorine production will cease, and you should get a code for that "Lo".
    Factory Warranty Station for:
    Jandy, Pentair, Sta-Rite, Raypak, Polaris,
    and Paramount pool cleaning systems.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •