Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 4 of 4

Thread: Problem with Blue Diamond

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    RichfieldSprings,NY
    Posts
    1

    Problem with Blue Diamond



    My blue diamond quit working yesterday in the middle of a cleaning. Won't restart, green light comes on for a second when I try to restart it, then goes right off. It's brand new, only had it less than 1 month. There is no reset button or fuse on the back of the power pack. Anyone had this problem or have any suggestions?
    thanks
    Steve
    12000 gal IG plaster, SWCG, cartridge filter, Spillover Spa

  2. Back To Top    #2
    mbar's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ashland PA
    Posts
    257
    I have an Aquabot Bravo, and it is supposed to be the same as a blue diamond. I got it August of 2005. Last year it did the same thing as yours - I sent it back, and they put in a new propeller. This year it died again, and they put in a new motor. It has a 4 year warranty, so it was covered - just a pain because I was without it twice. One man I spoke to said that they should have replaced the motor, because the problem with the propeller and the motor go together. Just make sure they don't try to charge you for anything. They always try to charge about $80. for something, like belts that are not under warranty. Just stand your ground. I even had them pick mine up at no expense to me for the new motor. I'm glad this has a 4 year warranty - It works wonderfully when it works , but I hope I don't have to send it back every year
    16x33 fiberglass pool sand filter

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Arizona
    Posts
    924
    Well, bummer! I'd sure give them a call right away. I've had one for just a couple of months and haven't had a problem yet. You have made sure that it is plugged into the power pack securely and the collar is locked?
    Buggs

    14,000 gallon, in ground, plaster, free form, play pool.
    Sta-Rite Max-E-Glass with a 1.5 hp Emerson motor
    WaterCo Micron High Rate sand filter S750 490 lb, 4883 sq ft - using ZeoBest
    In floor Polaris cleaning system
    Blue Diamond robot for those after storm days when I can't wait overnight for the in floor to clean it.

  4. Back To Top    #4
    mbar's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ashland PA
    Posts
    257
    cdoo932, it is the exact same thing that happened to my bravo - they had me send the power pack back first - it wasn't that, so make sure you send the whole thing back - it is probably the motor.
    16x33 fiberglass pool sand filter

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •