Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: AquaView 020 Sand Filter issues

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2017
    Location
    Remlap/AL
    Posts
    1

    AquaView 020 Sand Filter issues

    It all started with sand in the pool...a visit to google and our closest retailer got us a new underdrain assembly, o ring & square o ring). Then there was a small amount of water (steady)in the backwash hose while it was in filter setting. So we changed the spyder gasket. (My husband has openly admitted to changing valve positions without turning off the unit&#128532. Then there was a larger amount of water in all positions. We took the unit a part, reassembled and now recirculate works but there is still a large amount of water in the backwash hose on all other settings, even closed. Not sure where to go from here. Any suggestions and help would be appreciated!!

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad zea3's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    10,725

    Re: AquaView 020 Sand Filter issues

    Hi, welcome to TFP! Could you post a picture of the spider gasket attached to the multiport valve?
    TFP Moderator
    Helpful links: TF Test Kits,TFP Pool School, PoolMath
    Vogue 21' round AG, Pentair 1 hp 2 speed pump, 36 sq ft DE filter, Hayward S180T 150# sand filter, Houston, Texas
    Love TFP? Become a
    TFP Supporter!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •