Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: new cell installed No Volts

  1. Back To Top    #1

    new cell installed No Volts

    Just opened the pool from a long winter nap. I have AutoPilot- Pool Pilot Digital DIG-220 and needed a new cell because last summer it was going bad. So I got a new cc-15 or the new number PPC5. It shows
    salt 3000
    temp 60 degrees
    Volts Zero
    Amps 11

    I put a new cable on in July before closing in Aug 2016.
    45,000 gals
    vinyl

    does the power supply need to reset to let it know it has a new cell?
    What am I doing wrong

    Thanks
    45000 vinyl IG - salt water Pool Pilot 60 - 24 by 48 - DE hayward - 2 hp pump

  2. Back To Top    #2
    foobert's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Bay Area, CA
    Posts
    143

    Re: new cell installed No Volts

    From the troubleshooting guide, check for a blown fuse, wiring harness problem, failed power supply or control module.

    My electrical engineering spidey senses are telling me you don't get 11 amps at zero volts without either 1) bad design where they are inferring current inappropriately or 2) a failure in the measurement components.

    I hope it's only a fuse. As an Autopilot owner, I'm genuinely curious about this. Please update with your findings.
    ~john
    24.5K G, pebble, SuperFlo VS 1.5, 48sq DE filter, Hayward H250FDN, Autopilot RC-52, Poolvergnuegen & 3 daily swimmers in season.

  3. Back To Top    #3

    In the Industry

    JoshU's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    New Orleans, LA
    Posts
    545

    Re: new cell installed No Volts

    Just seeing this thread so I am joing in late...

    It sounds like the cell isn't being called for chlorine production. It could be a lower purifier percentage especially since the water temperature was so low when this was reported. It also could be the result of testing the voltage and amps during a "purifier off, check flow" message. I assume by this point you've found a solution?
    Josh Ulfers - josh@saltpoolguys.com - 888-725-8766
    SaltPoolGuys.com - AutoPilot Pool Pilot Systems, Parts & Cells - AquaCal Heat Pumps

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •