Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: New Member with some questions

  1. Back To Top    #1

    New Member with some questions

    Recirculation works, back wash works. When I switch to filter it runs great for about 5 minutes. Then water goes flat no activity. If I switch to recirculation or back wash then filter, it runs for a another 5 minutes then flat again.....

    HELP,

    IG pool 16x32
    vinyl

  2. Back To Top    #2

    In the Industry
    duraleigh's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Sebring, Florida
    Posts
    28,392

    Re: New Member with some questions

    It sounds like something in the water is quickly clogging your filter.

    Is it a cartridge filter?

    What does your water look like?

    Can you post a full set of test results so we can better analyze?
    Dave S. - Forum owner
    42k vinyl and concrete pool, 1.5hp pump, 140gpm filter
    TFTestkits , PoolMath , Pool School

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Coastalish 'down easter'
    Posts
    4,160

    Re: New Member with some questions

    Welcome to TFP!!

    Sounds like you have a filter issue - I'm thinking / guessing you have a DE filter. (Dave, cart filters don't have multiports - so that's not an issue here 8) ) Please give this thread a read and see if it helps 8)

    We'll stick with you throughout your pool owning experience and get you to trouble free
    Luv& Luk
    -Ted

    Having done construction and service for 4 pool companies in 4 states starting in 1988, what I know about pools could fill a couple of books - what I don't know could fill a couple of libraries :-D

    POOL SCHOOL, TF Testkits, Jason's Pool Calculator, CYA vs. cl chart, (Just a few DARNED handy links!)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •