Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Circupool - no bubbles

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Tampa
    Posts
    25

    Circupool - no bubbles

    Not getting any bubbles or chlorine from new Circupool SJ40. When we start the pump we see a lot of bubbles and what looks like salt or sand running through the cell. Then after a minute the cell just looks clear, filled with water and the occasional small air bubbles.

    Not sure what to look at first? The water values are fine. We know it could be the cell but would like to check options before exchanging it, as this will just happen again if it is not.

    Been running the pump 24/7 and still need to add bleach. plenty of Salt 3700
    Pump pressure is 20-22, not sure if that could be a factor?
    40x24 round/kidney shaped, IG 28k gal, Built in 82, 2017 Resurfaced pebble tec. Hayward DE Filter DE2420 1.5hp, Hayward SP0710XR50 Vari-Flo Pool Valve, marathon motor 1.00 HP, 1.50 SF, 1.50 THP, Circupool SJ Series 40,000 and Dolphin nautilus pool cleaner.

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Long Beach, CA
    Posts
    2,891

    Re: Circupool - no bubbles

    What status does the display show for each parameter it can display? Are there any errors on the display?

    Are you getting sand in the pool? The salt dissolves so you are not seeing salt.

    Post all test results and how you got them, sorry but fine doesn't tell us anything.

    Keep up with the bleach until this is figured out.
    16k gal plaster with raised spa, Jandy DEV60 filter, 2 HP 2-speed SHPF Jandy Stealth pump
    Hayward Aqua Rite T-15 SWCG, Jandy LXi 400k BTU NG heater, 350 sq.ft. of Sun Star solar panels, TF-100 Test Kit, Dolphin s300i Cleaner
    Test Kits . Pool Math . Chlorine/CYA Chart . The SLAM Process

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •