Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Poor vacuum suction

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Dadeville,alabama
    Posts
    44

    Poor vacuum suction

    I have a 24000 gallon vinyl inground pool,1.5 hp motor that's 12 years old.Motor seems to pump lots of water,but not much sucsion on hand vacuum.The only valves I have is a little on in skimmer but turning it does not seem to change things.Liner replaced last year,sand filter cleaned a filled with new sand,no evidence of any leaks.
    Any help would be appriciated.
    Tom

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad Jimrahbe's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Bedford, TX
    Posts
    9,281

    Re: Poor vacuum sucsion

    Tom,

    If you can post a pic of the valves on the input to your pump and let us know where you connect your vacuum hose.

    Thanks,

    Jim R.
    Finished in 2015 - 17K Gal, IG, 20' x 25' Almost Rectangular Pool, Pebble finish, three rockport water falls. Pentair Equipment: EasyTouch 4, IC40 SWG, 3 HP VS Pump, CCP520 Cartridge Filter.
    TF100 with SpeedStir and SampleSizer, ColorQ Pro 7, Dolphin Premier Robot Cleaner, added Screen Logic 2, added small 3 person Caldera Spa.

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Dadeville,alabama
    Posts
    44

    Re: Poor vacuum sucsion

    Quote Originally Posted by Jimrahbe View Post
    Tom,

    If you can post a pic of the valves on the input to your pump and let us know where you connect your vacuum hose.

    Thanks,

    Jim R.
    I have no valves in the pump house just a small metal valve in the skimmer.I connect my vacuum to my skimmer.If I'm missing something let me know.
    Tom

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •