Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Cold water out of jets when secondary pump is on

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Spring/Texas
    Posts
    6

    Cold water out of jets when secondary pump is on

    Hello

    I have a two pump set up. One for my DE filter and one for my Spa Jets. When I run both pumps at the same time (normal spa operation) the water that comes out the jets is cooler than the spa water temperature. If I run only the main pump it is the same temperature as the spa water.

    There must be some sort of leak but I don't know where to begin. Im sure you will need more info, I'm happy to give it just tell me what information you need.

    Thank You,
    Chase F.

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad Jimrahbe's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Bedford, TX
    Posts
    9,277

    Re: Cold water out of jets when secondary pump is on

    Chase,

    A couple of equipment pad pics, showing how both pumps are connected might be helpful...

    Jim R.
    Finished in 2015 - 17K Gal, IG, 20' x 25' Almost Rectangular Pool, Pebble finish, three rockport water falls. Pentair Equipment: EasyTouch 4, IC40 SWG, 3 HP VS Pump, CCP520 Cartridge Filter.
    TF100 with SpeedStir and SampleSizer, ColorQ Pro 7, Dolphin Premier Robot Cleaner, added Screen Logic 2, added small 3 person Caldera Spa.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •