Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Water featre pump is kaput

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Huntington Beach, CA
    Posts
    54

    Water featre pump is kaput

    I have a Pentair WhisperFlo (Model No. WFE-8) as a pump for a water feature (slide/waterfall). A couple weeks ago when I turned it on, all I heard was buzzing. I quickly turned it off, then back on and it worked perfectly. This past weekend, I turned it on. Again, the buzzing was heard, but before I could turn it off it went dead and now remains that way. I'm fairly handy and I've repaired my pool heater via TFP myself so before I go about cutting pipes and dragging the unit to the pool shop.....does anyone have any ideas? Trouble shooting checklist, etc?

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Huntington Beach, CA
    Posts
    54

    Re: Water featre pump is kaput

    I'm going to try replacing the capacitor first.

  3. Back To Top    #3
    CJadamec's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Quaker Hill, CT
    Posts
    2,192

    Re: Water featre pump is kaput

    Most common cause of what you experienced is a blown motor capacitor. Generally costs less than 20 dollars and can be installed in about 20min.
    Chuck-
    15x30 AG, Pentair Superflo VS, 19" sand filter, TF-100 test kit
    Aqua Comfort ACT750 heat pump / 6x20 ground mount solar panel / DIY automation

    Photos of 2016 Build, Inside Your Breaker Panel, Free Copy of 2017 NEC code
    TFP is AD Free and is funded solely by member support click here to help

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •