Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 6 of 6

Thread: Average Salt Reading not displaying

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Riverside
    Posts
    4

    Average Salt Reading not displaying

    Last summer after cleaning my TurboT-15 cell I proceed to calibrate the system and I decided to set the SWG to 70% a few days later I decided to put the SWG on Auto but the display still read 70%. I can adjust the percentage and the display will show the percentage but I cant get the cell back to Auto.

  2. Back To Top    #2

    Re: Average Salt Reading not displaying

    Most likely one of your settings got changed to “AL-4” (This changes the default display from average salt to percent output). Go to the setting and move the switch from “Auto” to “Superchlorinate” and back to “Auto” until it reads AL-0.

    If your settings are randomly changing, the display board is probably loose and needs to be reset.

    Also, note that the system is still working correctly. The only thing that changes is the default display shows % output vs average salinity.

    If you scroll through the readings, they should all be the same.

    Double check the setting for T-cell size. Sometimes, if the display is loose, that will get changed randomly.

    The temperature will sometimes get changed to metric. Instead of 77 Fahrenheit, it will show 25 Celsius.
    Support the site

    Trouble Free Pool is a free resource. The people who answer questions are volunteers. If you find the site to be a good resource, please consider making a donation to help support the site. Thanks.

  3. Back To Top    #3

    Re: Average Salt Reading not displaying

    Diagnostic Displays
    Sequential pushes of the small "diagnostic" button next to the LCD display will cause the Aqua Rite
    to display the following information:
    1. Pool temperature (xx degrees Fahrenheit or Celsius)
    2. Cell voltage (xx.x volts)
    3. Cell current (x.xx amps)
    4. Desired Output % ("0P" -- "100P" depending on knob position or input from remote pool
    automation controller)
    5. Instant salinity ( -xxxx ppm or -x.xx grams/Liter)
    6. Product name sent to the pool automation control display ("AL-0" which signifies "Aqua Rite")
    7. Software revision level (r1.xx)
    8. Chlorinator cell type (t-3, t-5, t-9, t-15)
    On the 9th push of the button the display will revert back to the default salt display. Also, if the
    button is not pushed for 30 seconds, the display will revert back to the standard salt display.
    Here are what the readings mean.
    Support the site

    Trouble Free Pool is a free resource. The people who answer questions are volunteers. If you find the site to be a good resource, please consider making a donation to help support the site. Thanks.

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Riverside
    Posts
    4

    Re: Average Salt Reading not displaying

    Thanks, i will try your suggestion.

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Riverside
    Posts
    4

    Re: Average Salt Reading not displaying

    Success!! Thanks JamesW

  6. Back To Top    #6

    Re: Average Salt Reading not displaying

    Good job.

    Thanks for the update.
    Support the site

    Trouble Free Pool is a free resource. The people who answer questions are volunteers. If you find the site to be a good resource, please consider making a donation to help support the site. Thanks.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •