Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 5 of 5

Thread: Help with Pentair Easy Touch remote - cannot connect

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Houston
    Posts
    2

    Help with Pentair Easy Touch remote - cannot connect

    Hi. I am new to the forum, but I found this troubleshooting an issue we are having with our pool remote.

    It says it cannot connect. We have done everything we can think of to reset it and have replaced the batteries. The guy who helps service our pool *thinks* the issue is with the card attached to the antenna on the control panel (I think I'm putting that correctly).

    Anyone have any ideas? Is this something we can fix ourselves? The guy who helps us just says order a new system, but that doesn't seem right.

    Thanks in advance!!

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Houston
    Posts
    2

    Re: Help with Pentair Easy Touch remote - cannot connect

    To clarify, it is saying "NO COMM".

    I found a few things to try online. I have gone to the master panel to send the address and tried receiving the address via the remote. I also shut down power to the pool equipment entirely and then did the address send again. No luck.

    Thanks.

  3. Back To Top    #3
    Patrick_B's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Midland TX
    Posts
    14,999

    Re: Help with Pentair Easy Touch remote - cannot connect

    Hey Amy, welcome to the forum!

    It's been a while since this happened to me right after ours was set up, but I remember for sure that resending the address from the main took care of it. Sorry I'm no more help, but I remember how frustrating that was, and my PB was out of town of course. Pentair told me that, and it worked.
    TFP Moderator
    Essential Links:
    ABC's Of Pool Chemistry, Test Kits, SLAM Your Pool
    28K Gal IG FreeForm, CLI Quartz, Pentair 36"SF & VS Pump, Dolphin M5, Rheem

  4. Back To Top    #4
    Mod Squad Jimrahbe's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Bedford, TX
    Posts
    9,270

    Re: Help with Pentair Easy Touch remote - cannot connect

    Amy,

    Sorry, but I have SceenLogic, so I'll be of no help with this issue, but I know someone that might.. I'll let him know he's wanted..

    Thanks for posting,

    Jim R.
    Finished in 2015 - 17K Gal, IG, 20' x 25' Almost Rectangular Pool, Pebble finish, three rockport water falls. Pentair Equipment: EasyTouch 4, IC40 SWG, 3 HP VS Pump, CCP520 Cartridge Filter.
    TF100 with SpeedStir and SampleSizer, ColorQ Pro 7, Dolphin Premier Robot Cleaner, added Screen Logic 2, added small 3 person Caldera Spa.

  5. Back To Top    #5
    JoyfulNoise's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Tucson, AZ
    Posts
    14,085

    Re: Help with Pentair Easy Touch remote - cannot connect

    Check the antenna that connects to the main panel. Make sure all the connections are solid. The antennae (both for ScreenLogic and the RF remote....looking at you Jim!!) are susceptible to getting fried by power surges and what not. You might need to replace it.

    You may need to put a call into Pentair for more advanced troubleshooting as they can walk you through the detailed diagnostic menu.


    Matt
    16k IG PebbleTec pool, 650gal spa, spillway and waterfall, 3HP IntelliFlo VS / 1.5HP WhisperFlo, Pentair QuadDE-100 filter, IC40 SWCG, MasterTemp 400k BTU/hr NG heater, KreepyKrauly suction-side cleaner Dolphin S300i robot, EasyTouch controls, city water, K-1001, K-2006 and K-1766 test kits, Mannitol test for borates

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •