Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Hayward Naviagator quits working after 30 minutes

  1. Back To Top    #1

    Hayward Naviagator quits working after 30 minutes

    I have a hayward navigator that quits working after 30 minutes. I have left it in overnight and when I look at in the morning it is the same place where it was the night before. The wings aren't moving. If I unplug the vacuum hose and them plug it back it, it will move again for a while.

    Last year Leslie's worked on it a couple of times. Once time they even part something on backwards and I took it back and they fixed it.
    36,000 buster crabbe inground vinyl aquagenie
    1 hp hayward sand filter

  2. Back To Top    #2
    From_Arizona's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Glendale, AZ
    Posts
    212
    I am not the expert at the navigator, but have heped re-build a few after our baby girl (terrier) tore the wings of of our old one. Sounds like the spring/roller area may not be working right, try moving the individual parts, if you find one that does not move as it should go to Leslies for a replacement part. We found that is was more cost effective to rebuild the navigator ourselves since our "angel" girl kept tearing the pool bunny apart. Her is a site for a schematoc:

    (http://www.poolpartsonline.com/pm-71-4- ... parts.aspx)
    1980's Shasta built 30,000 gal inground diving pool. Pebble-tec interior. Pentair DE Filter. In ground pop-ups. Hayward Navigator sweeper.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •