Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Can't set Pool Pilot above 31%

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Southwest New Hampshire
    Posts
    52

    Can't set Pool Pilot above 31%

    OK, I know I must be missing something simple here , but I can not set our PoolPilot Digital above 31%. I just opened the pool a few days ago. Boost seems to be working fine. I can switch between cell power 1,2, and 3, but when I am in the regular cycle I can't get above 31%. Salt is at 3100ppm. Is this an issue with cold water temp? Currently reading 56 degrees.
    Thanks!
    Andrew
    25,000 gal IG Vinyl - PoolPilot SC48 SWG - Sta-Rite 1HP/System3 CF - AquaCal HeatPump - TF-100

  2. Back To Top    #2
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Silver Spring, MD
    Posts
    37,887

    Re: Can't set Pool Pilot above 31%

    Yes, it is because of cold water. When the water is cold they limit the maximum percentage you can set it to.
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Southwest New Hampshire
    Posts
    52

    Re: Can't set Pool Pilot above 31%

    Thanks, Jason!
    Andrew
    25,000 gal IG Vinyl - PoolPilot SC48 SWG - Sta-Rite 1HP/System3 CF - AquaCal HeatPump - TF-100

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •