ic40

  1. A

    IC40 red flow, but replaced flow switch already

    Hello everyone. I have a pool I had built close to 5 years ago and a IC40 was put in. I havent had any trouble out of it until this year when I went to open my pool it shows a red flow light and the salt level is blinking between good and low. My assumption is the salt level reading isn't...
  2. KING-OLE

    Cold Water light on Pentair IC40

    I know there's an older threat, but it suggested I create a new one, so here we go. The COLD WATER light in currently on my Pentair Intellichlor IC40. I live in Houston, TX, so I know the water is not cold in mid April. I tried following the steps in the previous post, pressing the MORE...
  3. acgibson

    Pentair IC40 Red Low Salt Light on... Salt Not Low. HELP

    Hey all, Ok I got one for you.... My pool guy is stumped, his Pentair reps are stumped, lets see if any of you have come across this. My Pentair IC40 generator has had the low salt light on all season since opening up. So initially I thought, ok and added a bag of salt which took salt too...
  4. FaustFamilyPool

    Intellichlor IC 40 Corroded (melted) spring steel on flow switch

    I am having an ongoing issue with the spring steel on the flow switch failing. I’m looking for some advice on what the issue could be. Here’s what’s happened thus far: - IC40 was installed - After about 4 weeks the sensor failed. - I ordered a new one on Amazon. Pentair factory replacement. - I...
  5. Z

    IC40 Green status light shutting off after about 3-5 minutes

    Hi All, I recently moved to Florida into a house that has a saltwater pool. This is my first pool ever, so I'm still learning the ropes. Everything went smoothly for the first 2 weeks, but the kids complained that the pool was too cold, so we had a pool heater put in. About a week or so...
  6. C

    Pentair IC40 Red Flow light after replacement

    Hi everyone, I just finished installing a new flow switch on my Pentair Intellichlor IC40 because the flow light was off and I noticed the flow switch was cracked and my pool was starting to turn green. After installing the new flow switch, the Flow light is now red and the high salt and low...
  7. gatorbrit

    No salt lights on IC40

    I‘ve got a 3 or 4 year old IC 40. Cell light is green, flow light is green. My salt is good (about 3600 - tested by me). But neither of the salt lights are on. Very puzzling. I don’t need the thing to tell me how my salt is - I can test it just fine, but I do need it to make chlorine...
  8. C

    Low Salt Light on IC40 won't turn green

    As I readied my pool for the season, I added the proper amount of salt to reach 3600 PPM. Let me start by saying my IC40 was manufactured in 1/18. With all lights green, I noticed that the low salt light on my IC40 never turned green and was red and was never producing chlorine in the pool. I...
  9. fatboy1271

    Backwash Valve "Exploded...?" Follow up

    It's been more than 60 days since I last responded to my original post, so in accordance with Forum rules I am starting a new follow up thread. Here's the original post: https://www.troublefreepool.com/threads/backwash-valve-exploded.197116/#post-1738460 Essentially, my plumbing blew out around...
  10. J

    IC40 Chlorinator and Intellichlor Circuit Board Issue

    I have the IC40 Chlorinator and Intellichlor Circuit Board PN 520723. I lost power to IC40 and check the board. The black wire obviously was heated and on the circuit board I also see the black on D8 and D7 has been cracked and shows sign of heat. I have no issue replacing the IC40 and the...
  11. F

    Salinity Reagents going bad?

    I've searched and found that reagents are good for at least a year, probably longer (most threads related to typical chemistry - FC, Ph, etc). Does this apply to the salt test reagents from the Taylor K-1766? My R-0718 reagent shows an expiration of 08/2019; the R0630 expires 4/2020. We had a...
  12. P

    Green flow switch light even when pump is off

    The trouble started with a red flow switch light on my Intellichlor IC-40 even when there was good flow (a problem noted by others on this board). I tried bending the flow switch stalk and then the light was always green, even when the pump was off. This worked to produce chlorine, but I didn't...