Search results

  1. S

    Flocculant?

    Ok, had some trouble a few weeks ago with balanced, yet green, water. Turned out to be a need to replace filter sand due to the ongoing use of floc and that degrades the sand somehow. I've replaced the sand and will soon need to add floc (the original owner of this house put the pool along a...
  2. S

    Couple of things?......

    Normally I do vac to waste, but can’t say I’ve never recirc’d. So I probably do need to change it?
  3. S

    Couple of things?......

    Hold the phone, I do use floc. My pool was unfortunately built next to a tree line, where it never should have been. So, affirmative, I have used floc. How does that effect?
  4. S

    Couple of things?......

    I've got the green tint issue, gin clear water, but not really asking about the tint. I've got the Leslie's guy telling me to change my filter sand. It's been 10 years since i did it and seem to remember several TFP'ers telling me that it really never needs to be changed. Second, in repairing...
  5. S

    Pentair SWG Warranty

    This was the thread i was referring to and I agree, if you look at the pics, I had corrosion on top of the flow switch and oozing out of the cut power cord like foam puss... As referred to in the thread, it looked like the kind of saltwater corrosion you would see in marine wiring, if it was not...
  6. S

    Pentair SWG Warranty

    Well from my perspective, I'm replacing a cell that's just over two years old due to saltwater corrosion inside the unit. Appartently, an unusual problem based on my previous thread. Prior to that, my previous Pentair cell lasted 10 years and I cleaned it, maybe, twice in that time. So, its...
  7. S

    Pentair SWG Warranty

    Are the EBay resellers somehow a scam?
  8. S

    Pentair SWG Warranty

    Ok, i need to replace my cell and i called Pentair to ask about warranties and they gave me a lot of talk about different warranties based on where i bought it. Was just going to get another one off Ebay, but people on here say that's a bad idea and not sure what warranty that leaves me. What...
  9. S

    Pentair ic-60 flow problem

    went to DSP and Pentair stuff was waitlisted, but the aftermarket for the ic60 was in stock. Anybody have experience with this? https://www.discountsaltpool.com/replacement-cell-for-pentair-intellichlor-ic60-521105-generic-salt-cell-upgrade
  10. S

    Pentair ic-60 flow problem

    What would be a couple of brands I could plug in without to much modification if I went different than Pentair?
  11. S

    Pentair ic-60 flow problem

    New, but EBay. Didnt really think anything of it. Bought my first on EBay as well
  12. S

    Pentair ic-60 flow problem

    Just read this Chris and it sounds right. Had it on my boat.
  13. S

    Pentair ic-60 flow problem

    No auto no Automation, still even a mechanical timer, if you can believe that. so does this just look like water in the unit? No way to crack it open right? Never seen foam in a wiring harness before.
  14. S

    Pentair ic-60 flow problem

    Well, the rest of the unit works, but it may only be a matter of time. i cannibalized the flow switch off my old ic60 and no go. Would presume if it worked on one it would work in the other. is Pentair still any good or is there another swg I could just plug into what I have if I’m gonna have...
  15. S

    Pentair ic-60 flow problem

    Would corrosion in the flow switch work it’s way all the way up the wiring harness and bubble out like foam from the cell end?
  16. S

    Pentair ic-60 flow problem

    Yes sir and the tag on bottom of was 12/17 and I think I bought it in ‘19 online Manu 12/17
  17. 953B2E39-A6B2-4261-A0D6-F6BC2853CEED.jpeg

    953B2E39-A6B2-4261-A0D6-F6BC2853CEED.jpeg

  18. S

    Pentair ic-60 flow problem

    Ok. Now it’s starting to make sense. Looks like corrosion actually bubbling out of the harness and on top of the flow indicator
  19. 8E31B0FA-8C41-4EFA-BB96-8228D32C0AD2.jpeg

    8E31B0FA-8C41-4EFA-BB96-8228D32C0AD2.jpeg

  20. 1E62A270-156F-4803-AB31-52638C2F44B4.jpeg

    1E62A270-156F-4803-AB31-52638C2F44B4.jpeg

  21. S

    Pentair ic-60 flow problem

    i'll cut higher up and look specifically for water....Pentair said out of warranty
  22. S

    Pentair ic-60 flow problem

    ok, so red and black coming from the cell-connect them...as a test.
  23. S

    Pentair ic-60 flow problem

    Sounds okay, but I've cut up the wires 2 or 3 inches and they're still black. Pentair said chemical chlorine reaction, but am i gonna need to open the cell and clean/replace those whole wires. They said if the cell is on and the pump is not running, gas builds up. But the pool timer provides...
  24. S

    Pentair ic-60 flow problem

    I'll try to get those shortly
  25. S

    Pentair ic-60 flow problem

    Thanks folks, but got curve balled. Riddle me this: I cut the flow switch from the unit and stripped the wires to find this. Their all burned, every one is black. And now out of warranty…. UPDATE: Just talked to Pentair and they gave me something about chlorine gas buildup in the system...
  26. 11324A4F-025D-4474-9070-2A48B55F56C1.jpeg

    11324A4F-025D-4474-9070-2A48B55F56C1.jpeg

  27. S

    Pentair ic-60 flow problem

    I’m on my second Ic 60. Installed the new unit with new power less than one year ago, it is quite a bit more quirky than my previous IC 60. problem I’m having now, is the flow light glows red even with more than adequate water flow. I back washed, cleaned the spines of the unit and checked the...
  28. S

    Rusted diving board bolts

    I’ve got an older diving board that finally gave way. It looks like the bolts installed when the concrete was poured have rusted through. What’s the best way to get this diving board back up and working? Am I drilling new holes into the concrete for lag bolts or does the concrete have to come...
  29. 241A14B2-11A1-4833-BEC5-02993904BA6F.jpeg

    241A14B2-11A1-4833-BEC5-02993904BA6F.jpeg

  30. S

    Motor problem in replacing go kit

    I got all my new gaskets in and I’m buttoning up the motor. I turn it on in the shaft isn’t turning. I loosened up the impeller thinking I might’ve Tightened it too much, but even loose, it tightens it self up in the shaft doesn’t spin. Thoughts?