Search results

  1. B

    Toy fell into attached SPA floor drain, advice requested!

    Maybe just ignoring is the best option if it doesn't seem to be causing an issue, just hate the fact that i know its there
  2. B

    Toy fell into attached SPA floor drain, advice requested!

    Thanks, I also thought about trying to buy one of those Wifi endoscopes to snake in the spa end to see if i can see it. At least to see if it looks obstructive or not. Looks like many 90 degree turn before making it to pump Any potential for one of those bladders to cause damage? I'd hate...
  3. B

    Toy fell into attached SPA floor drain, advice requested!

    Good morning, I am in need of your expertise/advise. I have a fairly new in ground gunite pool with attached spa. Earlier this week, I noticed a toy (fake plastic coin, slightly bigger than silver dollar, only a little smaller than diameter of pipe maybe 5mm thick) sitting within the floor...
  4. B

    Pentair ic40 - salt reading Zero on phone app

    Spoke too soon. Doing same thing again.
  5. B

    Pentair ic40 - salt reading Zero on phone app

    Thanks for the comments. I know I neeed to do better with csi...pool sure does suck up the muriatic acid
  6. B

    Pentair ic40 - salt reading Zero on phone app

    FYI, i disassembled the cell, chipped off calcium buildup, and sprayed with hose (did not use any acid)....hooked it all back up, now its sensing salt level again!
  7. B

    Pentair ic40 - salt reading Zero on phone app

    Thank you all for the replies/suggestions. I am going to disassemble it today to at least inspect it (haven’t done it yet since it’s been installed). will update with any findings
  8. B

    Pentair ic40 - salt reading Zero on phone app

    thanks for reply... I thought i was actually replying to an old thread with a person with an identical problem the pool seems to be maintaining chlorine (and i am not adding any other source) all of the easy touch appears normal, working (other than reporting 0ppm salt) it previously always...
  9. B

    Pentair ic40 - salt reading Zero on phone app

    I am having problems with my SWG. Everything is functioning, except 0ppm on screen logic. I can adjust output % and it changes accordingly. Seems to be chlorinating. Unit is only approx 6 months old. All lights green on the unit. No error codes. Water temp 90f. Any resolution for this? thanks
  10. B

    New Plaster Pool, 1st test results

    Thanks, Pool is in my control now. I've added acid. Will not longer use any pucks they have provided. Latest test results: Free chlorine: 6.5 CC: 0 pH: 7.4 TA: 140 CH: 375 CYA: minimal, <10? Currently adding CYA via sock method. Filled one sock (about 2 pounds). Going to go...
  11. B

    New Plaster Pool, 1st test results

    Good afternoon, New pool owner, new pool build, first time poster. Pool was plastered 3 weeks ago. PB has been 'maintaining' it since fill. They did an acid startup, have since reversed it. They have been using tricolor pucks. Added salt a few days ago and the IC40 has been running at 60%...