Search results

  1. S

    Aquarite not working: thermistor problem?

    Hi, My Aquarite has problem intermittently: check salt and cell light is always on. after reset, it may work for a few hours ONLY. Leslie confirmed cell is good. below are the diagnostic: 1.80 31 32.1 0.00 80p 0.00 al-2 r1.58 4-15 The thermistor appears broken. is it causing the problem...
  2. S

    stripped diverter valve : repair vs replacement. updated for air-leak fix.

    Hi, hope everyone enjoy the long weekend. Recently my 2-speed pump is very slow to prime under low-speed. sometimes I have to turn on high-speed for priming, then switch to low speed after priming. I lubed the o-ring in basket, but nothing much changed. Later I opened diverted valve but...
  3. S

    slow prime and leaking pipe

    Hello, Today I noticed some issue with my 2-speed pump. When it is running in low speed mode, priming is very slow, and the basket show very low water level. Water still flows. The pipe connecting to pump outlet shows water leakage. Please kindly advise: - Any easy fix like glue for the...
  4. S

    Dolphin S200 problem

    Hi, My dolphin S200 was bought in early 2017, so its warrant expired already. Overall it worked amazingly until It stopped working 2 weeks ago. Symptom as below: Turn on power, S200 moves forward for 3-5 feed, then backward for 1 foot, then stops moving completely. Turn off power then turn on...
  5. S

    runoff rain water flushes garden soil into pool

    Hello everyone, My in-ground pool got very dirty after every heavy rain lasting for 2+ hours. I observed carefully last time, finally I noticed the garden dirt is flushed by rain water right into the pool. the major problem is that nearby garden is almost in same level as the pool deck and...
  6. S

    t cell 15 dead and question on replacement

    My t-cell reading dropped quite fast recently: every 2 weeks, it needs 40 pounds of salt. https://image.ibb.co/bNOYgG/IMG_5980.jpg it flashed junk chars very fast twice. Now it just shows 0 and refuse to work. I can see some yellow(mustard?) algae on the wall now. I got a few questions: 1...
  7. S

    cannot find right impeller after motor downsizing

    I have installed new 2 speed motor to replace old single speed motor, which is causing cascading problem. old single speed motor: sf=1.2 hp=2 new 2 speed motor: sf=1.5 hp=1 A.O. Smith 1 H.P Round Flange Dual Speed Full Rate Motor W/Out Switch (STS1102, STS1102RV1) STS1102 old impeller...
  8. S

    pump doesn't prime after motor replacement

    :mad:Seems I am facing challenge one after another with the pool while I am always be able to get great suggestion/help from expert in TFP. :) After long investigation, I end up replacing current 2hp single speed motor with 2 speed 1 hp motor, but pump doesn't prime after replacement. Pool...
  9. S

    confusion on wiring 2 speed motor

    I am trying to wire the 2 speed motor, but received contradicting instruction from inyopools/instruction sheet(coming with delivery) vs online one. On motor before toggle installation: L2 on terminal board<---->white wire lead L1 on terminal board<---->yellow wire lead A on terminal...
  10. S

    planning to replace with 2 speed pump

    Good day! I am planning to replace my current single speed pump to 2 speed. Pump is on for 8 hours per day, and meter shows around 25 kwh daily. since I haven't moved in yet, so assume 80%+ are consumed by pump alone. rate: 0.10-0.11$/kwh. Current pump: 2 hp, 230v, 10.5 amp, inlet...
  11. S

    potential pipebursting

    I bought a house with pool recently, hence have been learning from TFP since then. The articles really helps me a lot! The pool got cloudy as I haven't moved in yet. By following the slamming procedure, I have turned it back to clear water again. Yesterday, I saw the pipe(which connects to...