Search results

  1. P

    Pump wiring question...

    I have a Jandy controlled pool system that has been up and running for 20 years. We upgraded to an Intelliflo pump about 8 years ago and all worked well until recently. The intelliflo pump is causing electrical "noise" which interferes with my power line electronics in the rest of the house. In...
  2. P

    Jandy Aquapure 1400 not working

    My unit is not making chlorine AND has only the power on (and sometimes reversing) lights on and states wait (cell on, flow, and service lights not on). I am able to read the water temperature and salinity. Cell is probably 6 or more years old. Not sure when the problem started as pool company...
  3. P

    Jandy system freezes

    My Jandy system started to "freeze" the last 10 days of so. It locks up every few days and the equipment stops working. I must reset the system to get it working again. iAqualink says its online but won't work. Keypads just freeze with the time of incident stuck (like 8:45 PM). Any ideas...
  4. P

    iAqualink thinks it is in Service Mode

    This is an occasional problem I have had for the last three seasons that I have yet to identify. I have a 100% WIRED system - no WIFI. My iAquaLink (version 1) will frequently think it is in service mode after the panel has been in service. Its as if there is a delay with the iAqualink...
  5. P

    Jandy RS / variable speed pump and chlorinators offline

    I have a 10+ year old Jandy system that has been upgraded to Rev R and connects to separate pool and spa pumps, two Jandy chlorinators, a variable speed pump. an iAqualink, 2 Jandy touch panels and a spa switch. As we turned on the system after the winter, I have noticed that the variable speed...
  6. P

    AquaPure 1400 - Board Issues

    My unit is giving me 124 error codes. Only happen when water temperature gets too hot. The AquaPure reads temperature about 10 degrees higher than the spa itself. So it get into trouble when water temperature on spa gets to 95 and error 124 comes on (as well as high temp). I read the...
  7. P

    Jandy One Touch RS on/off line issue

    I have a 5 year old Jandy system with 2 one touch keypads, one spalink keypad, 2 aqua pure chlorinators, an iaqualink and an autelis controller (just added). I have an issue where the SpaLink has been going offline periodically (and requires me to reset the system to bring it back). I just...
  8. P

    Reading when spa over 100 degrees - Aquapure 1400

    My system tends to start showing a fault when the spa temperature is over 100 degrees (based on spa water reading). The Aquapure 1400 tends to think the water is about 5 degrees hotter than it actually is, which may be part of the problem. As soon as water temperate gets back to mid 90's the...
  9. P

    Just changed tri-sensor - still have issues - any thoughts?

    So my spa Aquapure 1400 started generating 172 185 and 186 error codes. I assumed issue was the tri-sensor and I had an extra one so I decide to install it. Salt had been at 3100 before the error popped up. When I put new board in, I am getting three issues: (1) salt reading 4200, which is...
  10. P

    Aquapure 1400 - Jandy

    I have a 5 year old salt system at my weekend house. I may have changed the cell two years ago but I am not sure. Although it's reading suggest it is working well (no error messages, salt level 3000-3200) my chlorine strips don't show any production. I believe my pool men are adding liquid...
  11. P

    Raypak 406A hearted not working

    5 year old heater. Worked 2 weeks ago. When it comes on, goes to CFH but does not click or seem to do anything to ignite - then goes to CLK.
  12. P

    Jandy System acting up...

    Not sure where to look for culprit. I have Jandy RS 2/6 system with firmware Rev R, 2 One Touch controls, 1 iAqualink 1.0 (hard wired to internet), 1 variable speed pump, 2 Aqua Pures and one Spa Side control. About 3 weeks ago, the Spa Side switch stopped working, but rest of system was fine...
  13. P

    Raypak 206A temperature sensor

    Hello: My spa heater is only heating water to 101-102 degrees max. The RayPak heater thinks water is 104 and that is the max setting. I see two options: (1) calibrate the heater to cut off at higher max temperature (106-107) and rely on Jandy pool controls to keep Spa no hotter than 104; or...
  14. P

    iAqualink says Service Mode

    My iAqualink (version1) is hardwired through a router, so not a wifi issue. Periodically, the iAqualink says "service mode" while my touch panels work fine (and Jandy is not in service mode). The device status button says offline too ("service mode" comes when you try to connect). The problem...
  15. P

    Aqualink RS / AquaPure / Intelliflo

    I have had a dual system (pool/spa) Aqualink with iAqualink working with 2 AquaPure chlorinators and an Intelliflo VS pump. Today, the display popped up Intelliflo Offline and the Chlorinators suddenly were reading 0% (on Aqualink display and on units themselves). Not sure what was going on...
  16. P

    Jandy Malfunctioning? with Intelliflo and 2 AquaPures

    I have a Dual Pool/Spa Jandy One Touch system for the last 10+ years. Recently I upgraded my equipment two years ago, and have added an Inteliflo VS pump and two Jandy AquaPure chlorinators. The chlorinators were not attached to the One Touch until last year when I added an iAqualink. With...
  17. P

    Jandy Serial Adaptor and Jandy AquqPure

    I am working with the latest version of the Serial Adaptor (Version D01.5) and I have Jandy Rev R firmware and two AquaPure units connected (pool and spa). Per the manual for the Serial Adaptor, I should be getting salt readings as #saltpool and #saltspa. However, my reading are simple #salt...
  18. P

    Jandy RS Serial Adaptor - Optical Isolation

    I have lost three Jandy Serial Adaptors due to electrical storms. Has anybody had success using an optical isolator.
  19. P

    iAqualink and Jandy DUAL RS 2/6 One Touch

    I received the iAqualink I ordered yesterday and went to set it up. Only after installing did I realize that the chip I had is for a combo Pool/spa unit and not for the dual system I have which controls the pool and spa pumps separately. My existing board in new, bought last year, and version...