Recent content by krckrc

  1. K

    Much less flow in pool ...

    Agreed - I was just doing that to prime when empty. Normally runs 2600 when in solar mode, 1900 or so when off.
  2. K

    Much less flow in pool ...

    Spot on. Cleaned the filters out and back down to 18 or so psi at 3450rpm, everything seems to be running much better and the flow meter is back up to 70gpm or sow. I guess I just didn't notice the slow deterioration over time. Good call from Jimrahbe who may have noticed I had an earlier...
  3. K

    Much less flow in pool ...

    Yeah- I will give that a stab cleaning the filter. CYA is around 80 and I keep at TC at 9.
  4. K

    Much less flow in pool ...

    I have once of the circular weirs that fits into the filter basket. Seems to move in and out fine. I also checked the impeller and it doesn't seem clogged - I could feel with my hand (power off) through the basket area and turn the impeller freely. Do those one way valves ever go bad? The...
  5. K

    Much less flow in pool ...

    I started noticing a week or two ago that my polaris 280 was running very slow. I finally got some time to check it out and have a bit of a puzzle. I have a pentair pump going into a pentair filter (cartridge) which then hits a backflow preventer valve on to a flow measurement in line gauge...
  6. K

    Algae trouble...

    Thanks for the response. PH is 7.3 Sorry - TA is 110.
  7. K

    Algae trouble...

    Brand new to the forum... I have owned the pool for the last 10 years, but have had a service for chemicals. I do the hardware stuff - replace pump/motors/filters/etc... Anyway, this year has been a struggle with algae in spots and at one point the water was a light green color. I worked...