Recent content by jwalkermed

  1. J

    Intellitouch i9+3 problem after storm

    The original gas connection started working as normal. So I guess it was just a fried driver relay chip. Thanks again.
  2. J

    Intellitouch i9+3 problem after storm

    Just to close the loop I swapped the driver chips and now everything if back functioning normal. Thanks you too for all the help/advice. Cheers, Jeff
  3. J

    Intellitouch i9+3 problem after storm

    Both me and my wallet also hope so Tom... :D
  4. J

    Intellitouch i9+3 problem after storm

    OK new relay just made it in. I plugged it in. I didn't take voltage reading but I know that port is not functioning correctly because when I turn automation heat on and off I hear no clicking of the relay. I didn't want to strip the wires in case of return. For comparison the actuator...
  5. J

    Intellitouch i9+3 problem after storm

    I just tested it again and the results are different. It now measures 25V with heater automation on and off. This makes no sense. The new relay will be here sometime today from amazon so I'll let you know. In the past the heater was powered on at all times (i.e. the control panel was lit...
  6. J

    Intellitouch i9+3 problem after storm

    Jim I can't imaging why either. Makes no sense. I'll have to look at the power station a bit as see if I can infer. Here's what I was measuring per what Tom said to do. I unplugged the relay from the electric heater port. Set my mutimeter DC 200 Volts. Placed the black probe on one pin...
  7. J

    Intellitouch i9+3 problem after storm

    A little more information. When testing the electric heater port I discovered the relay that is plugged into that port is actually hardwired to the heater and to a breaker. It looks likes its supplied the line voltage to the heater. When I unplug that port the heater power goes out. When...
  8. J

    Intellitouch i9+3 problem after storm

    okay tom I'll check the electric heater connector tomorrow and let you know what I find.
  9. J

    Intellitouch i9+3 problem after storm

    Ahh good point about the pins. The electric heater port is currently wired to an free relay on the power station so I could just unplug it and use that port if that would work. I didn't know if the computer activates that port as well when receiving heater commands.
  10. J

    Intellitouch i9+3 problem after storm

    Have no clue :). Will have to get the part, inspect it and go from there. My though it it connects to the pins on the board and then the two green wires could connect to the white and black wires via wire nuts. Problem is on the picture the connector looks too small to fit on the pins...
  11. J

    Intellitouch i9+3 problem after storm

    A little bit from a long time ago but not where I'd want to mess with it yet. The picture of the part I ordered looks to be plug and play. Like it connects to the pins and bypasses the relay on the board. I would guess since this is a pretty critical relay to fail on an automation system they...
  12. J

    Intellitouch i9+3 problem after storm

    Also further confirmation that the relay is stuck or not functioning. From my earlier photos you can see adjacent relays (same part number as the heater relay) controlling the valve actuators. When I activate those via the app I hear the familiar click. I hear no click when I turn the heater...
  13. J

    Intellitouch i9+3 problem after storm

    Yeah it is K5, you can see the traces on the board. I'll try that and msg Tom. Thanks so much for the help.
  14. J

    Intellitouch i9+3 problem after storm

    Ran the test and it looks like it's stuck in closed. Get continuity with automation off. So the million dollar (or at least a couple grand) question is do I have a bad relay or is the mobo bad and not able to send commands to the personality board to change the state of the relay? Another...
  15. J

    Intellitouch i9+3 problem after storm

    Okay thanks for the clarification. I tried the below with the heater powered on and the pump running (both with the heater fired up and heating via manual setting and with the heater powered on but not heating). With automation set to no heat no voltage is measured across the two screws. With...