Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Aquapure EI

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Lubbock, TX
    Posts
    1

    Aquapure EI

    Last summer my SWG started showing "NO SALT or LOW TEMP TEST CELL". I replaced the cell and I still have the same message. I cannot find a pool pro in my town. I have researched the whole internet.
    Apparently, there is a way to reset the computer portion of this setup after replacing a cell, but it's Class 5 TOP SECRET apparently on how to do it.
    The cell seems to be generating salt, as it builds up in the cell fairly rapidly, however none is reaching the pool. I am pretty positive this is a setting or a reboot or reset problem, but have been unable to find any help. I thought I would try here.
    TIA
    25k Fiberglass inground, 1.5HP Stealth pump, Jandy heater, Jandy Aquapure EI SWG, DE filter, 1.5HP Stealth pump for waterfall, slide and jets.

  2. Back To Top    #2
    Texas Splash's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    South-Central Texas, Marion/San Antonio
    Posts
    12,975

    Re: Aquapure EI

    Hello Tia and welcome to TFP! I see you haven't received a reply yet on your post about the SWG. I just wanted to let you know we haven't forgotten about you. This reply should get your posting updated back to the top of the queue where hopefully someone experienced with your specific question can provide some constructive answers. Thanks for checking-in with TFP, and have a great day.
    Pat (a.k.a. Texas Splash) ~ My Pool: Viking Fiberglass; 17,888 Gal; Waterway Supreme 2-sp/2-hp pump; Hayward Ctg filter; TF-100 w/ Speed Stir
    Vital Links: POOL SCHOOL, RECOMMENDED LEVELS, RECOMMENDED CHEMICALS, Poolmath Calculator, SLAM, Chlorine/CYA CHART.
    If you enjoyed your TFP experience, please consider donating to Support TFP!

  3. Back To Top    #3
    carlos31820's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Midland, Georgia
    Posts
    345

    Re: Aquapure EI

    Quote Originally Posted by Texas Splash View Post
    Hello Tia and welcome to TFP! I see you haven't received a reply yet on your post about the SWG. I just wanted to let you know we haven't forgotten about you. This reply should get your posting updated back to the top of the queue where hopefully someone experienced with your specific question can provide some constructive answers. Thanks for checking-in with TFP, and have a great day.
    Here's what Jandy told me over the phone just now.

    1. Turn Jandy EI unit off.
    2. Press and hold "secret button" under the letter N in the Jandy logo in front of controller. Hold for 5-6 seconds.
    3. This is supposed to display the # of hours the cell has been running.
    4. Press output button.
    5. Unit should display a "Hours Cleared" message.

    This only resets the cell hours, not the cumulative unit run time.

    [Edit]
    Here's a video I shot showing the reset procedure.

    Reset procedure for Jandy Ei - YouTube
    16x36 Vinyl Pool - 22.5K gallons.
    Jandy Stealth 1hp pump - Jandy CS-150 filter
    Jandy Legacy 250k heater - Jandy Ei SWCG
    Jandy Watercolors LED light
    Paramount Vanquish in-floor cleaner

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •