Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 5 of 5

Thread: Aqua rite chlorine generator control box has stopped working.

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2008
    Location
    Ohio
    Posts
    6

    Aqua rite chlorine generator control box has stopped working.

    Hi all,
    Yesterday when I went out to check the temp in my pool, my aqua rite chlorine generator control box was off, no lights or display. I checked the power at the plug 120volts it's good, but when you unplug and plug it back in, it just makes a big humming noise and quits no display or any lights. I took the face cover off to look inside, I don't see anything burnt, just circuit boards.

    Thank you in advance for the help and Info.

    Tom
    18x36 Vinyl In ground, Sta-Rite Cristal-Flo T-300bp Sand filter,3/4hp Max-E-Pro Sta-Rite pump,
    Aqua Rite SWG, Automatic Pool Cover, Solar heating.

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad tim5055's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Columbia, SC
    Posts
    8,494

    Re: Aqua rite chlorine generator control box has stopped working.

    I can't help with the SWG issue, but just wanted to point out to be sure to manually chlorinate with bleach until you get it working again.
    TFP Moderator 39 X 18 23,000(ish) freeform gunite; built 2007ish; Pentair Triton II TR100 600lb Sand filter; 2 HP Pentair pump with 2.2 HP AO Smith single speed motor; 2 skimmers, 1 main drain, 4 returns w/waterfall, Stenner 45MHP2 3GPD running@ 60% - 15 gal Tank; heated by the sun CYA 200+ when I started - 50 now. Dolphin Supreme M5 Pool Cleaner. Hot Springs SX Spa, 285 gallon

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    May 2008
    Location
    Ohio
    Posts
    6

    Re: Aqua rite chlorine generator control box has stopped working.

    Thanks Tim, I will do that.
    18x36 Vinyl In ground, Sta-Rite Cristal-Flo T-300bp Sand filter,3/4hp Max-E-Pro Sta-Rite pump,
    Aqua Rite SWG, Automatic Pool Cover, Solar heating.

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    May 2008
    Location
    Ohio
    Posts
    6

    Re: Aqua rite chlorine generator control box has stopped working.

    Hello again, As I was looking in my paper files on this aqua rite chlorine generator today, I found a fuse taped to the manual. so I went out and I changed the fuse, the old one still looked good, but it wasn't any good after all. I plug the control box back in and
    now it is working , well all the lights are on and display, I'm going to go check and see if it is making chlorine.

    Tom
    18x36 Vinyl In ground, Sta-Rite Cristal-Flo T-300bp Sand filter,3/4hp Max-E-Pro Sta-Rite pump,
    Aqua Rite SWG, Automatic Pool Cover, Solar heating.

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    May 2008
    Location
    Ohio
    Posts
    6

    Re: Aqua rite chlorine generator control box has stopped working.

    Well it seems to be working now, higher chlorine content at the return line while generating. Next time I will double check Fuse before posting.

    Thanks to all

    Tom
    18x36 Vinyl In ground, Sta-Rite Cristal-Flo T-300bp Sand filter,3/4hp Max-E-Pro Sta-Rite pump,
    Aqua Rite SWG, Automatic Pool Cover, Solar heating.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •