Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Mineral Springs Box shows 0 cell current

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jun 2015
    Sparrows Point/Maryland

    Mineral Springs Box shows 0 cell current

    What is wrong when the Mineral Springs diagnostic setting reads 0 Cell Current? Is the cell bad or is the board bad? Voltage reading is okay. Cell was last cleaned 2 months ago. Mineral readings are 500 ppm lower than pool stores.
    18,000 gallons in-ground plaster
    mineral springs system
    DE filter

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Jun 2011
    Long Beach, CA

    Re: Mineral Springs Box shows 0 cell current

    Welcome to TFP!

    There could be a few different things causing the 0 cell current. Post all the diagnostic numbers as you go through them. A salt reading that is 500ppm less than pool stores is within the tolerance of most salt tests. Does your pool store have a tester to see if the cell is working?
    16k gal plaster with raised spa, Jandy DEV60 filter, 2 HP 2-speed SHPF Jandy Stealth pump
    Hayward Aqua Rite T-15 SWCG, Jandy LXi 400k BTU NG heater, 350 sq.ft. of Sun Star solar panels, TF-100 Test Kit, Dolphin s300i Cleaner
    Test Kits . Pool Math . Chlorine/CYA Chart . The SLAM Process

  3. Back To Top    #3
    ned8377's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Wake Forest, NC

    Re: Mineral Springs Box shows 0 cell current

    You know it cycles off and on. You need to test your salt independent of the pool store and the SWG.
    True L 45,000 gal Hayward vinyl pool. Hayward Tristar 2.40 THP; 1.5 FRHP/1.60 SF. Hayward Model # S244T Sand Filter. Aqua Rite T-15. Aqua Comfort 154,000 BTU Heat Pump.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts