Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Pool light got flood and not working for now

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Nashville
    Posts
    32

    Pool light got flood and not working for now

    Pool Lights got flooded internally (inground pool). Can I reuse this again and this time checking to make sure it sits well into the hinges. It somehow got off the hinges and went in thus flooding the entire light. It looks like a hayward but called sanford wet nich type k-868523. What is the best way reattach this and it seems extremely simplistic but somehow maybe I did not sit the gaskets to the metal frame outside... and this looks like a 30+ year lamp that was installed since 1970s...
    model: 60-xx5x 500 wat max. 120v R40 Bulb


    Photos here

    Photos by Phillip Ooi - Google Photos

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad tim5055's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Columbia, SC
    Posts
    8,494

    Re: Pool light got flood and not working for now

    In your photos I don't see the rubber gasket that goes between the lens and the housing. Did you just not include it in the photos, or is it missing?
    TFP Moderator 39 X 18 23,000(ish) freeform gunite; built 2007ish; Pentair Triton II TR100 600lb Sand filter; 2 HP Pentair pump with 2.2 HP AO Smith single speed motor; 2 skimmers, 1 main drain, 4 returns w/waterfall, Stenner 45MHP2 3GPD running@ 60% - 15 gal Tank; heated by the sun CYA 200+ when I started - 50 now. Dolphin Supreme M5 Pool Cleaner. Hot Springs SX Spa, 285 gallon

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Nashville
    Posts
    32

    Re: Pool light got flood and not working for now

    Quote Originally Posted by tim5055 View Post
    In your photos I don't see the rubber gasket that goes between the lens and the housing. Did you just not include it in the photos, or is it missing?
    Yes I have the Gasket as well but did not show it only. Problem is do I put the Gasket around the glass lens. I am not sure which one goes first. I put in a new bulb yesterday.The light went on and then turned off immediately with the GFI switch clicking. The housing inside the pool appears to be bone dry now... could that be the one tripping the GFI or do I need to change the cable itself in the lighting unit or the cable? If the gasket iappears to be OK do I have to change the gasket?

    Auto Upload | Flickr - Photo Sharing!IMG_1237.jpgIMG_1619.jpgIMG_1620.jpg

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •