Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Hayward Max-Flo Pool Pump 1.5 HP 115/230v

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jun 2015
    Montreal, Que

    Lightbulb Hayward Max-Flo Pool Pump 1.5 HP 115/230v

    Up until about month ago our pump was working fine. We cleaned the leaves from the fall and everything we normally do. 2 weekends ago, the Pump will filter with no problem. But when we try to Vacuum on waste or backwash, the water is sitting basically at the bottom of the filling pot. We brought it back to where we bought it and they say there is no issue with it.
    I bought new hose for the vacuum head and for the Filter basket.
    We clamped and double clamped everything down.
    We have had this issue last year with same pump and the wiring was wrong. The company that gave us a new pump wired it like it should be. Cause it worked until 2 weeks ago.
    I am not ready to start digging up my backyard. Just in case.
    My Future husband says its the sand filter I say its the pump.
    I am at my wits end.

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad Patrick_B's Avatar
    Join Date
    Jun 2011

    Re: Hayward Max-Flo Pool Pump 1.5 HP 115/230v

    Hi, and welcome to the forum!

    So when you try to run it normally with no vacuum hose attached, what does it do now?
    TFP Moderator
    Essential Links:
    TF-100 Test Kit, ABC's Of Pool Chemistry, Test Kits, SLAM Your Pool
    28K Gal IG FreeForm, CLI Quartz, Flagstone, 36"SF, Pentair VS Pump, EasyTouch W/Remote, Rheem 400KBTU Htr

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts