Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 5 of 5

Thread: Salt cell problem

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2014
    Location
    canada
    Posts
    33

    Salt cell problem

    So my turbo cell is not producing even a hint of chlorine. I went online and purchased a new one for a very good price.
    I purchased a t-cell 3 which is for pools under 15000 gallons. However I knew when purchasing that it may not work because I did not know what version of firmware I had on my Aquarite system.
    Anyways I got it today and began trying to change the setting on my control panel as directed by the t-cell manual. But, it is not going to work; it does not have the option to switch to a different type of cell. So I assume I have the old firmware which means technically I will have to buy another t-cell 15 which runs about $800 opposed to the 400 I paid for the t-cell 3.
    My question is, if I just install the t-cell 3 without being able to change the control panel will it still produce chlorine for me? Is it just the other diagnostics that won't work? If so I can live with all the diagnostic info not working as long as it chlorinated my pool.
    Or, am I going to have to return this stupid thing and spend twice the money?
    13,000 in ground saltwater, Hayward pro series sand filter, Hayward super pump, aqua collection turbo cell.

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    May 2014
    Location
    canada
    Posts
    33

    Re: Salt cell problem

    I know it's probably a stupid question but can someone please offer some sort of info on this?

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Oct 2014
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    449

    Re: Salt cell problem

    I cannot give you any advice to your question...but I can suggest buying a t15 cell from amazon for 409 and using liquid bleach until it arrives
    Free form 17X30. 14,500 Gal. Pentair sand filter and 1.5 hp pump. Aqua-Rite SWCG. TF-100 Test Kit w/Speed Stir

  4. Back To Top    #4
    Mod Squad Bama Rambler's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SouthWest Alabama
    Posts
    22,337

    Re: Salt cell problem

    I read this the other day when you posted it, unfortunately I can't offer any advice as I've never ran across anyone who's tried it.

    You could always try it and see what happens if you're not able to return it. However, if you have the option of returning it, I'd definitely do that.
    Dave J. TFP Moderator
    24' x 52" Round AGP. 2hp/¼hp SPL Power-Flo 2-speed pump. 200sqft Waterway Cartridge Filter. 45MHP2(3GPD) Stenner Peristaltic Pump
    Pool School ----- Pool Math ----- TF-Test Kit

  5. Back To Top    #5

    TFP Guide

    chiefwej's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Tucson
    Posts
    2,853

    Re: Salt cell problem

    When you go through the diagnostics on you control panel do you get a reading of r1.4 or r1.5 ?
    chiefwej
    Tucson, AZ
    16x36 rectangular (19k) Pebble Tec play pool/spa, Pentair Intelliflo VS 011018, Super II 2hp (spa), Aqua Rite T-15 SWG, Pro Grid 60 DE, Hayward H400 & Heliocol Solar heating, A&A infloor system, fill water w/high CH and TA, 50 ppm borates,TF-100 test kit

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •