Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: White residue ?? coming out of 1 return line

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2015

    White residue ?? coming out of 1 return line

    I have what I am told is an old polaris boost return line since it is threaded. Anyhow, there appears to be some kind of whitish residue or something coming out of the line. My other return lines do not have anything like that coming out of it. Anyhow the stuff is clouding up my pool more so than it already is. Pool service company thought it may be something wrong with the filter but that does not explain why my other return lines are ok. I have a main sand filter for which I just changed the sand last week along with a small separate side filter of some sorts. The return line in question only operates when I run through the small side filter as well. It basically only contains like some mesh filter inside the bowl. Nothing else and when you take it off it does not have any white residue in it. Any thoughts on what could be causing this? Thanks in advance.

  2. Back To Top    #2
    mas985's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Pleasanton, CA

    Re: White residue ?? coming out of 1 return line

    Since you don't have a list of equipment in your signature, it is hard to help you. Hint Hint.
    Hydraulics 101; Pump Ed 101; Pump and Pool Spreadsheets; Pump Run Time Study; DIY Acid Dosing; DIY Cover Roller
    18'x36' 20k plaster, 1/2 HP 2sp pump, Aqualogic PS8 SWCG, 420 sq-ft Cartridge, Solar, 6 jet spa, 1 HP jet pump, 400k BTU NG Heater, ThePoolCleaner

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts