Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 4 of 4

Thread: Hayward Swimpure Plus issue

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2015
    Location
    Garnet Valley/PA
    Posts
    5

    Hayward Swimpure Plus issue

    Pool opened last Saturday and have been slamming with LC to get things in shape. My SWG is acting strangely. It is entering it's third season and has worked great to date. System started up and is reading a solid 3000ppm salt while in the off position. Yesterday I tried to turn it on and the Auto setting just to make sure was working. The Generating LED came on for about 15 seconds and then both the Power and Generating LED turned off. I turned it back to Off and the Power LED light came back on. Turned switch to Superchlorinate and the Generating and Superchlorinate LED both came on for 15 seconds and then turned off again.

    When I ordered my TF-100 I also ordered some AccuCheck salt test strips and tested last night. Got a reading of 1970ppm.

    Not sure exactly what to do next. About to do my OCLT so hoping to have this running soon. Any insight is greatly appreciated.

    Joe
    14,000 gallons IG Carlton ecoFINISH, Hayward Swimpure Plus Salt Chlorinator T-Cell-15-SWP, Hayward DE Filter, Hayward Super Pump 1.5HP, Raypak RP 2100 Heater, Dolphin cleaning robot, TF-100 Test Kit with speed stir

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Long Beach, CA
    Posts
    2,671

    Re: Hayward Swimpure Plus issue

    That is a very common problem and has been researched many times here at TFP. Here is a good thread to go by to fix your SWG, http://www.troublefreepool.com/threa...s-not-on/page8.
    16k gal plaster with raised spa, Jandy DEV60 filter, 2 HP 2-speed SHPF Jandy Stealth pump
    Hayward Aqua Rite T-15 SWCG, Jandy LXi 400k BTU NG heater, 350 sq.ft. of Sun Star solar panels, TF-100 Test Kit, Dolphin s300i Cleaner
    Test Kits . Pool Math . Chlorine/CYA Chart . The SLAM Process

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    May 2015
    Location
    Garnet Valley/PA
    Posts
    5

    Re: Hayward Swimpure Plus issue

    Ping,

    Unfortunately the link does not work.

    Joe
    14,000 gallons IG Carlton ecoFINISH, Hayward Swimpure Plus Salt Chlorinator T-Cell-15-SWP, Hayward DE Filter, Hayward Super Pump 1.5HP, Raypak RP 2100 Heater, Dolphin cleaning robot, TF-100 Test Kit with speed stir

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Long Beach, CA
    Posts
    2,671

    Re: Hayward Swimpure Plus issue

    16k gal plaster with raised spa, Jandy DEV60 filter, 2 HP 2-speed SHPF Jandy Stealth pump
    Hayward Aqua Rite T-15 SWCG, Jandy LXi 400k BTU NG heater, 350 sq.ft. of Sun Star solar panels, TF-100 Test Kit, Dolphin s300i Cleaner
    Test Kits . Pool Math . Chlorine/CYA Chart . The SLAM Process

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •