Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Re: EcoStar 3400VSP Failure

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2012
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    28

    Re: EcoStar 3400VSP Failure

    Moved by Divin Dave

    I have an issue issue with my EcoStar (Display indicated that the motor was running but clearly it was not). Has anyone been able to fix this issue DIY or do we have to by the New Drive for $899. I rebuilt my old NorthStar 3HP and got a total of 8 years out of it but I have not torn into the EcoStar. Oh Man!
    mose

    Serial Number = 0
    Drive Rev: 0.00
    Display Rev: 2.56
    Product Version SP#400VSP
    Input Voltage within Range
    Motor Current 0.0A (0.0-13.0A)
    Power Usage 0W (0-2650W)
    Driver: 0C Heatsink: 0C
    Comm Bus Offline
    Event Log: Could Not Prime 4 Power Cycles Ago.
    16,000 gallon, IG, plaster, filter= DE 60 sq ft, Pump= Hayward EcoStar SP3400VSP variable speed, Build date= 2004, SPA, Heater= Pentair natural gas 400k BTU, Cleaner= Hayward Navigator (Pool equipment installed 2 feet above pool water level)

  2. Back To Top    #2
    mas985's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Pleasanton, CA
    Posts
    11,482

    Re: EcoStar 3400VSP Failure

    How long have you had the pump? Is it still under warranty?
    Mark
    Hydraulics 101; Pump Ed 101; Pump/Pool Spreadsheets; Pump Run Time Study; DIY Acid Dosing; DIY Cover Roller
    18'x36' 20k plaster, MaxFlo SP2303VSP, Aqualogic PS8 SWCG, 420 sq-ft Cartridge, Solar, 6 jet spa, 1 HP jet pump, 400k BTU NG Heater

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    May 2012
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    28

    Re: EcoStar 3400VSP Failure

    I bought it online may 2012 and paid $250 to have it installed professionally. The drive controller went out on May 9th 2015. So, I submitted a claim on the Hayward website and corresponded with a Hayward rep and guess what? They are sending a tech out to my house to replace the controller.

    mose
    16,000 gallon, IG, plaster, filter= DE 60 sq ft, Pump= Hayward EcoStar SP3400VSP variable speed, Build date= 2004, SPA, Heater= Pentair natural gas 400k BTU, Cleaner= Hayward Navigator (Pool equipment installed 2 feet above pool water level)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •