Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Pool temp issues with easytouch

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2015
    Los Angeles

    Pool temp issues with easytouch

    I have an easytouch Pentair pool and spa system. I setup schedules yesterday around 12pm for the Pool (filter pump, rotate the
    pool/spa valve actuators and circulate the pool water and switch on the heater). The heater is set to the on position in the pool heater menu to 78F. This afternoon the pool temp was reading 87/78. I felt the water and its warm so it looks to be accurate. How is this possible if I set the pool temp to only be 78?

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad
    Join Date
    Aug 2012
    DFW, TX

    Re: Pool temp issues with easytouch

    Not positive, but I believe that you want to set the temp on the heater to 104 and set the desired temp 78 on the easytouch.
    TFP Moderator
    If TFP helped you or saved you money - Become a TFP Supporter! <--Click here
    2012 build and pics, 20k gal gunite, black onyx pebblesheen, OK flagstone, IntellifoVS, cart filter w/Pleatco, IC40 SWG, Solartouch, 5 12'x4' solar panels, HP50HA heat pump, 8mil solar cover, borates, TF-100 test kit, SONOS, Doheny's Discovery Robot, hot tub on bleach

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Dec 2009
    Central Massachusetts

    Re: Pool temp issues with easytouch

    What type of heater is it? Normally when you set up the heater to run off the ET box, you set the heater up to ONLY work with the ET. The heat setting on the heater is disabled and it uses the water temp sensor on the ET box. You shouldnt use the heater control pad at all.
    14,000 gallon IG, Vinyl. Hayward 3/4 hp superpump, Penatair IC40 SWCG, Pentair automation, Hayward sand filter, Aqua Comfort heat pump, Hayward 400k Lo-Nox LP heater.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts