Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: heating trouble

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2015
    colorado springs co

    heating trouble

    Hi guys I have a 1993 sundance spa marin I just got when I got it I new it needed a new heater so I got that worked great for about two months then it did not heat any more so I got a new heater element that worked for about a week now it only heats to about 90 also the blower bubbles are not working please help thank you for your time

  2. Back To Top    #2
    BoDarville's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    DFW, Texas

    Re: heating trouble

    Is the new heating element the same wattage as the original? If the wattage of the new element is less than the original, that could explain why the heating performance is less. Could also be other factors, but the wattage should be relatively easy to check. As for the bubbles, that is a separate issue from the heater.
    Gold Supporter, TFP Lifetime Supporter, 26,680 gal Plaster IGP 3.5 - 10' depth / Attached Waterfall Spa, Manually Chlorinated, Triton Sand Filter, 1.5 HP * 1.1 SF = 1.65 SFHP 1-speed Pentair WhisperFlo WF-26 Pump, 400K BTU NG Teledyne Laars Series One Heater, Polaris 360, Test Kit Comparison, Chlorine/CYA Chart, SLAMing Your Pool, OCLT
    A good test kit is an investment, not an expense.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts